Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Auto un tehnoloģijas

Auto ziņas: kāpēc jaunākajiem "Peugeot" ir divsajūgu pārnesumkārba un piedziņas ķēde?

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

"Peugeot" jaunāko modeļu bagāžniekus nereti rotā liels uzraksts HYBRID. Taču zem motorpārsega neredz īstam pašuzlādes hibrīdam raksturīgos, oranžos kabeļu apvalkus. Tad jau "Peugeot" hibrīds nav īsts, bet gan t.s. vieglais jeb mild hibrīds, kur elektrības iesaiste braukšanā ir visai ierobežota?

"Peugeot" dīlera "Auto Bassadone" servisa tehniskais speciālists Edgars Lulle skaidro, ka jaunākās paaudzes hibrīdsistēma patiesi izmanto zema sprieguma sistēmu ar 48 voltiem, kamēr lielajiem hibrīdiem tā ir 200 V un vairāk. Taču šī sistēma ir tik progresīva, ka ļauj kustēties uz priekšu arī ar salīdzinošu vāju 48 voltu spriegumu. To nodrošina "Peugeot" jaunais spēka agregāts, kas sastāv no uzlabota 1,2 litru benzīna turbodzinēja ar ķēdes piedziņu zobsiksnas vietā un gandrīz tikpat lielas e-DCS6 pārnesumkārbas. Spēka agregātā ir divi elektromotori, no kuriem viens iedarbina benzīna dzinēju, bet otrs nodrošina kustību uz priekšu. Tradicionālā startera te vairs nav.

foto: Ekrānuzņēmums
 "Peugeot" Hybrid ir divi akumulatori - 12V svina skābes akumulators zem motorpārsega un 48V gaitas akumulators grīdā zem vadītāja sēdekļa.
"Peugeot" Hybrid ir divi akumulatori - 12V svina skābes akumulators zem motorpārsega un 48V gaitas akumulators grīdā zem vadītāja sēdekļa.

"Peugeot" Hybrid ir divi akumulatori - 12V svina skābes akumulators zem motorpārsega un 48V gaitas akumulators grīdā zem vadītāja sēdekļa. Ja gaitas akumulators "nosēžas", to var uzlādēt caur 12V akumulatoru. e-DCS6 pārnesumkārba konstruēta pēc divsajūgu transmisijas parauga ar trešo papildus sajūgu, kas ļauj atvienot kārbu no benzīna dzinēja un braukt tikai ar elektrību. "Peugeot" 3008 Hybrid jauda ir 136 ZS, bet cena - 32 400 eiro, kas ir mazāk par tā paša modeļa lādējamā hibrīda vai elektrisko versiju.

"Peugeot" hibrīdiekārta ir lētāka par augstsprieguma sistēmu, un tai pietiek ar vienu dzeses škidruma kontūru divu vietā. Arī apkope nepieciešama tikai benzīna motoram. Bet ja kaut ko nesapratāt, jautājiet "Auto Bassadone" speciālistam, izmantojot sociālos tīklus!