Auto un tehnoloģijas
2024. gada 17. jūnijs, 13:44

Auto ziņas: "Honda" motocikli prezentē elektrisko sajūgu, kas atvieglo dzīvi pilsētā

Auto ziņas

Jauns.lv

"E-Shifter" jeb elektriskais sajūgs ir Honda motociklu sezonas jaunums, un pirmais motocikls, kam tāds pieejams ir Honda CB650R. Salīdzinot ar 2019. gada modeli, tam ir daudz uzlabojumu, tostarp jauns dizains ar efektīgiem gaisa savācējiem - rezonatoriem abās pusēs.

Savukārt elektriskais sajūgs, kas maksā vien 700 eiro, būtiski atvieglo braukšanu ikdienā, lai gan motociklam saglabāts arī tradicionālais sajūga rokturis un trosīte. Pat pirmajā pārnesumā var ieslēgt neizspiežot sajūgu.

Motobraucēji ar pieredzi vaicās - kam tāds vajadzīgs ja gaitā tāpat var izmantot t.s quickshifter? Taču ar to pārnesumu slēgšana bez sajūga izspiešanas pārsvarā pieļaujama tikai ātrumā un pie atbilstošiem apgriezieniem. Turpretim "Honda E-Shifter" darbojas gludi un vienmēr. Lielākais ieguvums ir drošība, jo "E-Shifter" neļauj motociklu noslāpēt esktrēmā situācijā. "Honda" CB650R četru cilindru dzinējs attīsta 70 kW jeb 95 ZS jaudu. Izplūdes trakta dizains veidots pēc 70. gadu Honda CB400 parauga. Motocikls ir populārs motoskolas absolventu vidū, jo ar līdzīgiem motocikliem notiek apmācība un eksāmens. Attiecīgi, tas ir arī vispārdotākais jaunais Honda motocikls Latvijā - 60 vienības 2023. gadā.

foto: Ekrānuzņēmums
Elektriskais sajūgs, kas maksā vien 700 eiro, būtiski atvieglo braukšanu ikdienā.

Otrs motocikls TV Autoziņu motoapskatā ir pavisam citāds. "Honda NX500" var saukt par vieglo ceļojumu motociklu vai nelielu enduro. Šis modelis aizstāj pirms desmit gadiem iznākuši "Honda CB500X". Tam ir jauna priekšējā daļa, jaudīgāki LED lukturi un pirmo reizi arī pretizslīdēšanas sistēma. "Honda NX500" aprīkots ar dual sport tipa riepām, tāpēc nav ierobežots braukšanai tikai pa asfaltu. Par 7450 eiro NX500 ir laba izvēle gan iesācējam, gan pieredzējušam motobtraucējam, kas vairs nevēlas braukt ar lielajiem "Adventure" tipa motocikliem. Jauda gan būs mazāka nekā tiem - 35 kW, kas padara to piemērotu A2 vadītāja kategorijai.

Motociklam ir apgrieztā tipa priekšējā dakša, turklāt tas ir kompakts, ar zemu smaguma centru, un pietiekami šaurs, lai ar NX500 ētri varētu justies arī pilsētā.