foto: Paula Čurkste/LETA
"airBaltic" piektdien atsāks tiešos lidojumus uz kara plosīto Izraēlu
"airBaltic".
Bizness un ekonomika
2024. gada 14. maijs, 12:00

"airBaltic" piektdien atsāks tiešos lidojumus uz kara plosīto Izraēlu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" no piektdienas, 17.maija, atsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Telavivu. Šie lidojumi karadarbības dēļ no 2023. gada oktobra vidus uz laiku tika pārtraukti.

"airBaltic" skaidroja, ka lidojumi šajā maršrutā patlaban ir iespējami, ņemot vērā drošības situācijas uzlabošanos Izraēlā. Aviokompānija ir veikusi izmaiņas lidojumu sarakstā, pārkārtojot reisus uz rīta un pēcpusdienas stundām, kas tādējādi būs kā papildu drošības apstāklis, norādīja "airBaltic". "airBaltic" uzsvēra, ka drošības situācija Izraēlā var būt mainīga, tādēļ aviokompānija nepieciešamības gadījumā ir gatava lidojumu grafiku mainīt. Attiecīgi pastāv iespējamība vajadzības gadījumā reisus atkal atcelt.

Tāpat tā ir katra paša pasažiera atbildība - izvērtēt savu ceļojuma maršrutu un ņemt vērā konkrētajā valstī esošo situāciju, ievērot valstī esošos likumus un sekot attiecīgās valsts atbildīgo institūciju drošības rekomendācijām.

"airBaltic" vērš uzmanību, ka kopš 2024.gada sākuma regulāros pasažieru lidojumus uz Izraēlu ir atsākušas virkne citu Eiropas aviosabiedrību.

Aviokompānija nepārtraukti izvērtē aktuālo situāciju Izraēlā, ievērojot Latvijas varasiestāžu un starptautisko institūciju, tostarp apdrošinātāju, izdotās rekomendācijas un prasības. Tāpat "airBaltic" uztur ciešus kontaktus ar valsts un starptautiskajām iestādēm, vērtējot iespējamos riskus lidojumiem uz Izraēlu.

Kā ziņots, pagājušā gada 7.oktobrī Palestīniešu islāmistu grupējumu "Hamas" un "Islāma džihāds" kaujinieki iebruka Izraēlā, noslepkavojot simtiem izraēliešu. Starp upuriem vairākums bija civilpersonas, un tikai daži desmiti bija karavīri. Teroristi sagrāba arī ķīlniekus, kas nogādāti Gazas joslā. Izraēlas armija, reaģējot uz uzbrukumu, sāka triecienus Gazas joslā un joprojām veic sauszemes operāciju, kuras mērķis ir iznīcināt "Hamas" teroristu organizāciju.

Jau ziņots, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 664,289 miljonu eiro apmērā, kas ir par 33,2% vairāk nekā 2022.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 33,852 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš. Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 2,03%.