Iedzīvotājiem unikāla iespēja savā īpašumā iegūt Igaunijas salu
Bizness un ekonomika
2024. gada 14. maijā, 10:18

Iedzīvotājiem unikāla iespēja savā īpašumā iegūt Igaunijas salu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pirmdien, 20.maijā, sāksies izsole vienīgajai privātīpašumā esošajai Baltijas jūras salai ar apbūves tiesībām. Tās sākumcena ir 480 tūkstoši eiro.

"Latvijai nepieder neviena sala, un šāds piedāvājums ir patiesi nebijis! Tā ir iespēja arī latvietim iegūt savā īpašumā salu. Tas būs daudz īpašāk nekā grezns dzīvoklis vecpilsētā," norāda nekustamā īpašuma eksperts Tonu Tomparka.

Privātā sala "Hõralaid" ir 239 660 kvadrātmetru lielā un tās sākumcena ir 2 eiro par kvadrātmetru. Uz salas ir atļauta būvniecība, kas daudziem šādiem objektiem netiek atļauta.

Salā pie Hījumā šobrīd dzīvo aitas, putni un savvaļas dzīvnieki, taču saskaņā ar detālplānojumu Hõralaidā var dzīvot arī cilvēki, tur var būvēt dzīvojamās ēkas un laivu ostu. Jūras salas ar apbūves tiesībām pārdošanai citur Baltijas valstīs nav atrodamas; salīdzināmi objekti tiek pārdoti, piemēram, Somijā, kur cenas par salu sasniedz miljoniem eiro.

Hõralaid salas izsole ir privāta izsole nevis piespiedu pārdošana. Tiesu izpildītāja organizētā izsole nodrošina, ka izsole norisinās godprātīgi un objektīvi. Pieteikšanās izsolei ir atvērta jau šodien, un reģistrācija beidzas 20. maijā pulksten 13:00. Izsole beidzas 22.maijā plkst.15:00.

Tēmas