foto: Publicitātes foto
Topošajā Satekles Biznesa centrā ievietota laika kapsula
Satekles Biznesa centrs
Bizness un ekonomika
2024. gada 11. aprīlis, 17:00

Topošajā Satekles Biznesa centrā ievietota laika kapsula

Reklāmas projekts

Atzīmējot Satekles Biznesa centra būvdarbu progresu, topošā kompleksa galvenajā biroju ēkā ievietota netradicionāla dzīvā laika kapsula – to īstenoja kompleksa lielākais nomnieks AS SEB banka. Lai arī vairums jaunā biznesa kompleksa telpu jau iznomātas, jauniem nomniekiem vēl pieejami 2200 m2 A klases biroju ar augstāko BREEAM projektēšanas novērtējumu līdz šim Latvijā.

AS SEB banka ir 12 000 m² plašā Satekles Biznesa centra ģenerālnomnieks, par savu galveno mītni Latvijā izvēloties vienu no piecām topošajām kompleksa ēkām. Atzīmējot jaunās biroju ēkas Ernesta Birznieka-Upīša ielā 2 būvniecības darbu progresu, kā rezultātā jau redzamas ēkas aprises, AS SEB banka, klātesot arī Satekles Biznesa centra attīstītājam Linstow Baltic, jaunbūvē ievietoja netradicionālu dzīvā laika kapsulu. To paredzēts atvērt un papildināt ik pēc pieciem gadiem, savukārt pēc biroja atklāšanas 2025. gadā plānots, ka kapsula būs apskatāma ikvienam apmeklētājam.

Laika kapsulas ievietošana topošajā Satekles Biznesa centrā

gallery icon

Linstow Baltic valdes priekšsēdētājs Frode Gronvolds: “Esam pārliecināti, ka radām SEB bankai izcilu mājvietu, kas nodrošinās nozīmīgus ieguvumus gan uzņēmumam, gan tā darbiniekiem. Izcilā atrašanās vieta, tostarp potenciālā savienojamība ar Rietumeiropu pa Rail Baltica līniju, sniegs būtiskas priekšrocības un pavērs daudz jaunu iespēju. Priecājamies, ka būvdarbi ir uzņēmuši pamanāmus apgriezienus, un SEB banka atzīmē šo progresu, ievietojot jaunajā ēkā dzīvo laika kapsulu. Ar lielu aizrautību gaidām dienu, kad varēsim kopā ar SEB bankas komandu atklāt jauno biroju.”

Satekles Biznesa centrs

gallery icon

Satekles Biznesa centra kompleksā nomnieku pieteikumiem vēl ir pieejamas telpas ~2200 m2 platībā. Proti, ēkā pret Satekles ielu nomai vēl pieejami 1860 m2. Šīs telpas var nomāt viens vai vairāki nomnieki, kam biroja vajadzībām nepieciešamas modernas un ilgtspējīgas platības. Ēkas pirmā stāva telpas ir piemērotas arī komercdarbībai. Patīkams ieguvums ir arī tas, ka ēkas augšējā stāvā būs pieejama jumta terase.

Savukārt kultūrvēsturiskajā koka ēkā, kas atrodas Ernesta Birznieka-Upīša ielā 4, nomājamā platība ir 380 m2. Arī šīs telpas var iznomāt vienam vai vairākiem nomniekiem. Ēkas pirmā stāva telpas vairāk piemērotas komersantiem, kam nepieciešams nodrošināt regulāru klientu vai apmeklētāju plūsmu. Savukārt ēkas augšējie stāvi būs atbilstošāki biroju vajadzībām. Svarīgi, ka abu ēku nomnieku ērtībām būs pieejams arī privāts slēdzams iekšpagalms.

Uzzini vairāk par Satekles Biznesa centru brošūrā.

Topošais Satekles Biznesa centrs atrodas kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu un iekļausies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un Origo One biznesa centra apkaimes kvartālā. Jaunais komplekss kopumā ietvers piecas savstarpēji saistītas ēkas, tostarp integrējot arī vienu pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma koka ēku. Biroju komplekss ir projektēts un realizēts atbilstoši augstākajiem kvalitātes un ilgtspējas standartiem, radot piemērotu vidi uzņēmējdarbības ekosistēmai. To apliecina arī 2023. gada rudenī saņemtā starptautiskā atzinība pēc BREEAM ēku sertifikācijas sistēmas par projektēšanas posmu ar līdz šim augstāko (izcili jeb outstanding) novērtējumu Latvijā.

Par SIA “Linstow Baltic”

“Linstow Baltic” (LB) ir viens no vadošajiem dažādu segmentu ilgtermiņa nekustamā īpašuma projektu attīstītājiem Baltijā, tostarp biroju ēku, tirdzniecības centru, viesnīcu, autostāvvietu un citu. LB šajā nozarē darbojas kopš 1996. gada. Latvijā LB apsaimnieko un attīsta tirdzniecības centru “Origo”, kā arī lielāko tirdzniecības centru Igaunijā – “Ülemiste”. Rīgas pilsētas centrā LB apsaimnieko mūsdienīgu, dabai un sociālajai videi draudzīgu biznesa centru “Origo One”, kā arī attīsta dinamisku pilsētas kvartālu “Sporta 2” un ilgtspējīgu biznesa kompleksu “Satekles Biznesa centrs”. Linstow Baltic nesniedz nekustamā īpašuma darījuma starpnieka pakalpojumus. Plašāka informācija: www.linstowbaltic.lv.

Par “Satekles Biznesa centru”

“Satekles Biznesa centra” biroju komplekss pēc tā atklāšanas 2025. gadā kopumā ietvers piecas savstarpēji saistītas ēkas, tostarp integrējot arī vienu pilsētas kultūrvēsturiskā mantojuma koka ēku. 12 000 m2 plašais biroju komplekss atrodas kvartālā starp Elizabetes, Ernesta Birznieka-Upīša, Dzirnavu un Satekles ielu un iekļausies Rīgas Centrālās dzelzceļa pasažieru stacijas un “Origo One” biznesa centra apkaimes kvartālā.  Jaunais komplekss apvienos augstākos kvalitātes standartus un izcilus ilgtspējības risinājumus, radot mūsdienīgu un patīkamu darba vidi gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem, ko apliecina saņemtie BREEAM sertifikācijas projektēšanas posma sertifikāti ar Latvijā līdz šim augstāko novērtējumu – izcili (outstanding). Iznomātājs: SIA Satekles Business Center. Plašāka informācija: https://www.linstowbaltic.lv/estates/satekles-biznesa-centrs/