Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Izstrādāta portāla "Dabasdati.lv" mobilā aplikācija
"Dabasdati.lv" ir lielākā dabas novērojumu ziņošanas platforma, kurā ikviens var dalīties ar saviem novērojumiem dabā.
Auto un tehnoloģijas

Izstrādāta portāla "Dabasdati.lv" mobilā aplikācija

Jauns.lv

Portālam "Dabasdati.lv" ir izstrādāta mobilā aplikācija, kas ļaus ar viedierīces palīdzību ziņot par novērojumiem dabā, publicējot tos portālā, informē Dabas fonds.

Dabas entuziasti turpmāk ar savu mobilo ierīču palīdzību, izmantojot aplikāciju, varēs ātri un ērti ziņot par novērojumiem dabā uzreiz no novērojuma vietas.

Lietotnē iespējams kartē atlikt punktveida novērojumus vai nu atrašanās vietā, vai pārvietojot atzīmi kartē uz vietu, kur novērojums ir manīts. Arī lietotnē, tāpat kā portālā, ir iespējams ziņot "nezināmu" novērojumu, pievienojot līdz trim fotogrāfijām. Šajā gadījumā precīzu sugu vēlāk palīdzēs noteikt eksperti vai zinoši lietotāji portālā ''Dabasdati.lv''.

"Dabasdati.lv" ir lielākā dabas novērojumu ziņošanas platforma, kurā ikviens var dalīties ar saviem novērojumiem dabā, sniedzot ieguldījumu Latvijas dabas vērtību apzināšanā un saglabāšanā. Kopš 2008.gada portālā saņemti jau vairāk nekā 100 000 sugu novērojumu.

Mobilā aplikācija ir izstrādāta sadarbībā ar SIA "Karšu izdevniecība Jāņa Sēta", un pagaidām tā ir pieejama tikai ''Android'' ierīcēm. Lietotne ir pieejama bez maksas "Google Play" veikalā, un to var izmantot ar operētājsistēmu "Android 4.0.3" vai jaunāku.

LETA / Foto: ekrānuzņēmums no Google Play