Auto un tehnoloģijas
2024. gada 22. marts, 12:02

VIDEO: kā pēc ziemas jāapkopj sava automašīna?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sniegs, dubļi, sāls, ziemas laika apstākļi ir smags pārbaudījums mūsu automašīnām, tāpēc ir vairākas lietas, kurām būtu jāpievērš uzmanība pēc ziemas sezonas, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Vispirms pēc katras ziemas ir svarīgi pārliecināties, vai automobilim nesāk veidoties rūsa. Atkarībā no auto markas un braukšanas vides, kādam rūsa var veidoties straujāk, citam lēnāk. Taču līdzko nevēlamā rūsa tiek pamanīta, tā jāapstrādā ar pretrūsas līdzekļiem.

Bieži gadās, ka, sākoties karstajam laikam, autovadītāji secina - nedarbojas kondicionieris. Tas jāpārbauda jau laikus. Šādos gadījumos pie vainas var būt salona filtrs, ja tas sen nav mainīts. Cilvēkiem mēdz būt pieņēmums, ka salona filtrs atbild tikai par gaisa kvalitāti salonā, taču tā nebūt nav - tas ir tieši saistīts ar kondicionēšanas iekārtu. Netīrās daļiņas  var iekļūt kondicioniera iztvaicētājā, kas dod aukstumu. Ja salona filtru regulāri nemaina,  tas aizsērē, mazinot kondicioniera efektivitāti.

Tāpat vēlams nomainīt arī vējstiklu slotiņas, jo pēc ziemas tās bieži kļūst cietas un var radīt skrāpējumus logā. Kārtīgi jāiztīra arī salona paklājiņi - nereti tie ziemas laikā ilgu laiku ir slapji, veicinot pelējuma rašanos. Pēc ziemas svarīgi pareizi  nomazgāt ari automašīnu,  tādējādi paildzinot virsbūves krāsojuma mūžu.

Vairāk skaties video!