Auto un tehnoloģijas
2024. gada 20. marts, 09:37

Auto ziņas: ko spēj "Nissan" pilnpiedziņa? Ziemas tests Somijā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

"Nissan e-4orce" ir elektriska pilnpiedziņas sistēma, kas sarežģītos apstākļos palīdz kā elektrificētiem iekšdedzes, tā 100% elektriskiem automobiļiem. Par "e-4orce" spējām TV Autoziņas pārliecinājās īpašos "Nissan" testos Ziemeļsomijā, kur vēl saglabājies sniegs un ledus.

Jaunā "Nissan X-Trail e-4orce" pilnpiedziņas sistēmu veido divi elektromotori, kurus darbina iekšdedzes dzinējs. Somijā "Nissan e-4orce" sistēmu bija iespējams izmēģināt kā ledus trasē, tā īpaši sagatavotā slīpumā ar atšķirīgu saķeri. "Nissan" uzsver, ka elektriskas pilnpiedziņas sistēmas reakcijas laiks ir 10 000 reižu ātrāks nekā mehāniskai transmisijai. Ja "Nissan X Trail e-4orce" summārā jauda apraujas pie 217 zirgspēkiem, tad pilnībā elektriskā "Nissan Ariya e-4orce" ar diviem elektromotoriem attīsta 306 ZS un 600 Nm griezi. Intuitīvu elektromobiļa vadību nodrošina veiksmīgs izsvarojums. Elektromobiļiem raksturīgo rekuperācijas sistēmu sniegā var izmantot arī citādi.

foto: Ekrānuzņēmums
Somijā "Nissan e-4orce" sistēmu bija iespējams izmēģināt kā ledus trasē, tā īpaši sagatavotā slīpumā ar atšķirīgu saķeri.

Tā kā smaguma centrs atrodas pa vidu, "Ariya" arī mazāk tiecas sasvērties uz priekšu un knābāt ar degunu. Ar pilnu iespaidu spektru no braukšanas ar "Nissan e-4orce" pa ledu un sniegu var iepazīties, noskatoties visu sižetu.