Bizness un ekonomika
2024. gada 22. marts, 05:42

Ieguldījums valsts krājobligācijās - vienkāršs veids, kā nopelnīt?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Kā paralēli savam pamatdarbam nopelnīt vairāk, un ar kādiem finanšu rīkiem tad vairot naudu? Šis jautājums nodarbina ne vienu vien prātu. Par to, kā vairot savu kapitālu, sākot ar dažu desmitu eiro lielu ieguldījumu, stāsta "360TV ZIŅneši".

Dace ir lietpratēja un zina, kā ieguldīt  naudu valsts krājobligācijās, lai gūtu peļņu. Pirms gada uz 12 mēnešiem ieguldīja savus uzkrājumus valsts krājobligāciju iegādei, bet pirms to darīt, sekoja  līdzi, kā  mainās  procentu likmes.

Ieguldīja naudu, kad bija 4 procenti un pēc gada izņēma peļņu. Darījumu veica tiešsaistē. Liela daļa gan peļņu netērē, bet par to pērk jaunas obligācijās. Izrādās, ka var ieguldīt jau sākot no 50 eiro!

Katram ieguldījuma termiņam ir sava procentu likme. Pašlaik uz 12 mēnešiem jeb vienu gadu tie ir 3,5 procenti. Piemēram, ja valsts  krājobligācijās uz gadu iegulda 3 tūkstošus eiro, tad  nopelna 105 eiro, bet, ja 3 tūkstošus eiro iegulda uz desmit gadiem, tad peļņa ir 1050 eiro.

Lai saprastu, uz cik ilgu laiku ieguldīt, jāskatās, kuram termiņam ir izdevīgākie procenti. Iesācēji parasti iegulda savus uzkrājumus uz  īsāko laiku – vienu gadu. Jo vairāk iegulda, jo vairāk nopelna.

Turklāt procentu ienākumi no krājobligācijām netiek aplikti ar iedzīvotāja ienākuma nodokli, pretstatā procentu ienākumiem no noguldījumiem komercbankās, kur tiek piemērots iedzīvotāju ienākuma nodoklis 20% apmērā.

Ieguldījumu drošību krājobligācijās garantē valsts, neatkarīgi vai klienta nauda ir 50 eiro, vai 50 miljoni eiro.  Ja nolemj, ka naudu nepieciešams izņemt pirms termiņa, to var izņemt ātrāk, neko nezaudējot, vien peļņas  procentus negūst.

Vairāk par ieguldīšanu krājobligācijās uzzini video!

Tēmas