foto: LETA
 SIA "Vakcīna" apgrozījums pieaudzis par 63 procentiem
SIA "Vakcīna" ir vakcīnu un citu medicīnisko preču vairumtirgotājs.
Bizness un ekonomika
2024. gada 23. februāris, 11:11

SIA "Vakcīna" apgrozījums pieaudzis par 63 procentiem

Jauns.lv/LETA

Vakcīnu un citu medicīnisko preču vairumtirgotāja SIA "Vakcīna" apgrozījums pērn bija 6,418 miljonu eiro, kas ir par 63% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa pieauga 2,7 reizes un bija 649 239 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma kāpumu pērn ietekmēja vairāki faktori, tostarp izmaiņas Valsts Imunizācijas padomes rekomendācijās, kas veicinājušas jaunu vakcīnu ieviešanu Latvijas tirgū, kā arī veiksmīga uzņēmuma dalība vairākos stratēģiski svarīgos iepirkumu konkursos.

Vienlaikus "Vakcīna" vadība norāda, ka uzņēmuma turpmāko darbību var ietekmēt inflācija un iepirkumu cenu maiņa vakcīnām, par ko šogad ziņojuši ražotāji.

Komentējot nākotnes perspektīvas, vadības ziņojumā minēts, ka šogad uzņēmums cer turpināt darbu pie produktu klāsta paplašināšanas, tirgus izpētes un eksporta iespēju meklēšanas.

2022.gadā "Vakcīna" strādāja ar 3,936 miljonu eiro apgrozījumu un 242 764 eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 2001.gadā, un tā pamatkapitāls ir 298 788 eiro. Kompānijas "Vakcīna" vienīgā īpašniece ir SIA "Arbor Medical korporācija", kuras īpašniece savukārt ir Dace Rātfeldere.