Auto un tehnoloģijas
2023. gada 5. decembris, 10:58

Auto ziņas: Māris Grigalis izmēģina e:NY1

Auto ziņas

Jauns.lv

Kopš Honda pārtraukusi valdzinošā elektro mini auto e ražošanu, japāņu markas bezizmešu tehnikas piedāvājumā bija iestājies zināms vakuums.

Taču nu to aizpildījis elektrisks krosovers ar praktisku piecdurvju virsbūvi un tikpat neizrunājamu vārdu kā Īlona Maska bērniem - e:NY1. Hondas jaunāko veikumu aicinājām ievērtēt Star FM ētera personību Māri Grigali. Mārim patīk un arī nepieciešams daudz braukt - pasākumi jāvada visur Latvijā.

Honda sola vairāk nekā 400 km. Ar 69 kWh bateriju tas pat izklausās reāli. Spilgti sarkanā virsbūve izteiksmīgi kontrastē ar gandrīz pilnībā melnu salonu. Citur tas izskatītos drūmi, kurpretim Hondai - eleganti un dārgi. Hondas elektromobiļa interjers pat atsauc Māra atmiņā kādu no viņa iepriekšējiem automobiļiem.

Bet cik sportiska elektriskā Honda ir gaitā? Vienīgā elektromotora jauda ir 204 ZS. Pilsētā ar to pietiek kā saka “līdz acīm”. Paātrinājums līdz 100 km/h ir 7,6 sekundes. Honda elektriskais krosovers maksā sākot ar 49 430 eiro, Advance komplektācijā - vēl par 3 tūkstošiem vairāk, tātad jau pāri 50.