foto: Shutterstock
Cik droši šobrīd ir doties ceļojumā uz Ēģiptes kūrortiem? 
Tūrisms
2023. gada 31. oktobris, 09:56

Cik droši šobrīd ir doties ceļojumā uz Ēģiptes kūrortiem? 

Jauns.lv

“Situācija pasaulē ir mainījusies, un man ir jautājums Ārlietu ministrijai – kāpēc neseko aizliegums doties uz Ēģipti? Jo Polija un Lietuva aizliegumu ir pasludinājusi,” pie TV3 raidījuma “Bez Tabu” ar jautājumu vērsusies skatītāja Sarmīte, kura jau pirms krietna laika iegādājusies ceļojumu uz Ēģipti, taču tagad, kad tūlīt jau jākravā koferi, sieviete pārdomājusi, un doties ilgi gaidītajā ceļojumā vairs nevēlas. Tiesa gan, tūroperators, pie kā ceļazīme iegādāta, ceļojumu atcelt negrasās. 

Sarmīte sazinājusies ar tūrfirmu, lai atceltu dalību braucienā, taču viņai paziņots, ka nav iespējams ne atgūt naudu, ne veikt citas izmaiņas. Sieviete nevēlas vairs ceļot uz Ēģipti, jo ir satraukta par notiekošo Izraēlā. 

“Pašreiz nekādu kara draudu Ēģiptē nav, ir tikai spekulācijas par tādiem. No Gazas sektora Ēģiptē nevienu nelaiž, un ceļojuma maršruts ir tālu no šīs zonas. Ja kara draudi būs nopietni, ceļojums nenotiks un visa nauda tiks atgriezta. Tai pašā laikā teroristu uzbrukumi nav nekas jauns ne Ēģiptē, ne Eiropā. Ja cilvēkam ir paniskas bailes, tad es iesaku neceļot vispār, jo pilnīgi droši nav nekur. Savukārt mēs vēršamies pie jums, lai, tāpat, kā tas notika Covid laikā, jūs beigtu biedēt un tracināt cilvēkus,” raidījumam atbildi sniedz “Impro ceļojumi” valdes priekšsēdētājs Vilnis Klinovics.

Ārlietu ministrijā norāda, ka šobrīd neesot aizliegumu ceļot uz Ēģipti vai Turciju, taču ieteicams to darīt ar uzticamām tūrfirmām. Ar to sarakstu iespējams iepazīties Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas mājaslapā. Tomēr nav atļauts doties uz Ēģipti vieniem pašiem, bez tūroperatora.