Auto un tehnoloģijas
2023. gada 18. oktobris, 10:18

Auto ziņas: tā izskatās pirmās klases komforts "Lexus" minivenā, ka apskaustu pat aviokompānijas

Jauns.lv

Luksusa minibuss "Lexus" LM pirmo reizi tiks tirgots arī Eiropā. Šis gandrīz eksotiskais automobilis ražots uz Eiropā mazpazīstamu lielo "Toyota" modeļu platformas. TV Autoziņu ekspertam bija iespēja Krakovas pievārtē notestēt šo unikālo auto.

LM garums atbilst luksuslimuzīnu kanoniem - 5,1 metrs, tikai tas ir neierasti augsts - gandrīz 2 metri. Ir divas sēdvietu koncepcijas, 6 + 1 un četrvietīgām ar divām pirmās klases sēdvietām aizmugurē. Izgatavojot LM interjeru Lexus dizaineri esot konsultējušies ar privātlidmašīnu konstruktoriem. Tikai dažu aviokompāniju pirmajā klasē sēdekļus var izstiept pilnībā horizontāli.

foto: Ekrānuzņēmums
LM garums atbilst luksuslimuzīnu kanoniem - 5,1 metrs, tikai tas ir neierasti augsts - gandrīz 2 metri.

Nosnausties ceļā varēs arī šeit. Vienlaikus "Lexus" LM aprīkots ar visa veida viedierīču savienojumiem un milzīgu platekrāna televizoru, ko var izmantot arī videokonferencēm. ienīgais, ko braucošais kabinets neparedz ir nervozu staigāšanu ap rakstāmgaldu, kad Dow Jones indekss nolēmis aiziet pastaigāties. Un, kad pastaigāties vajadzēs pašam pasažierim, nāksies piestāt benzīntankā. "Lexus" padomājis par visu. Pat īpaši šim modelim pasūtinātajiem lietussargiem ir speciāla forma. Bet rīkoties ar lietussargu drīzāk būs šofera pienākums.

foto: Ekrānuzņēmums
"Lexus" LM aprīkots ar visa veida viedierīču savienojumiem un milzīgu platekrāna televizoru.

Benedikts Vanags (Benediktas Vanagas), autosportists: "Ja runājam par četrvietīgo modeli, tev jābūt prezidentam un tev vajag šoferi. Tu nevari braukt ar to pats. Bet, ja esi biznesmenis un tev ir ģimene un draugi, kam patīk ceļot, tad 6+1 ir ļoti piemērots ceļojumiem, tas ir ārkārtīgi komfortabls, ļoti kluss un man tas patīk."

foto: Ekrānuzņēmums
"Lexus" LM aprīkots arī aktīvo trokšņa slāpēšanas sistēmu.

Līdztekus daudzām citām ekstrām "Lexus" LM aprīkots arī aktīvo trokšņa slāpēšanas sistēmu. Tāda, atšķirībā no minibāra, ir arī septiņvietīgajam modelim.