Jauna uzņēmuma atklāšanas svinībās pulcējas ievērojami uzņēmēji un inteliģences pārstāvji

Vairāk nekā 70 viesu pulkā šonedēļ svinīgi atklāts jauns finanšu nozares uzņēmums - neatkarīgais pensiju pārvaldītājs “Vairo”. Svinībās piedalījās gan ...

gallery icon
Bizness un ekonomika
2023. gada 13. oktobris, 16:32

FOTO: "Madara Cosmetics" izveidotāji dibinājuši jaunu pensiju uzņēmumu

Jauns.lv

Vairāk nekā 70 viesu pulkā šonedēļ svinīgi atklāts jauns finanšu nozares uzņēmums - neatkarīgais pensiju pārvaldītājs “Vairo”. Svinībās piedalījās gan “Vairo” dibinātāji, gan domubiedri no biznesa un inteliģences aprindām - diplomāti, mākslinieki, arhitekti u.c.

Pasākums notika skaisti renovētajā Laubes namā, Baložu ielā, kurā ikdienā saimnieko vieni no “Vairo” dibinātājiem – "Madara Cosmetics" izveidotāji Lotte Tisenkopfa-Iltnere un Uldis Iltners.

Atklāšanas pasākumā skanēja čellu mūzika, un viesi tika cienāti ar uzkodām un dzērieniem. Viens no apspriestākajiem jautājumiem bija, ar ko tad “Vairo” piedāvātie adaptīvie pensiju plāni atšķiras no citiem Latvijas iedzīvotājiem jau līdz šim pieejamajiem.

“Vairo” padomes priekšsēdētājs Reinis Rubenis klātesošajiem skaidroja, ka adaptīvie plāni pielāgojas katra klienta vecumam, tādejādi nodrošinot gan maksimālu ienesīgumu, gan drošību. Proti, klienta spēka gados pensijas uzkrājums tiek iespējami vairots, ieguldot to pasaules vadošo uzņēmumu akcijās, bet pēdējos gados pirms pensijas izmaksas tas automātiski kļūst piesardzīgi konservatīvs. Un, kas nav mazsvarīgi - visi “Vairo” dibinātāji ir no Latvijas un ar ļoti labu reputāciju.

Sanākušie arī aprunāja faktu, ka “Vairo” dibinātāji ir tieši 12, salīdzinot to ar mēnešu skaitu gadā un pat apustuļiem. Klātesoši bija visi – gan pieredzējušie finansisti Reinis Rubenis, Māris Mančinskis, Renārs Rūsis un Iļja Arefjevs, gan sevi pierādījušie uzņēmēji “Madara Cosmetics” dabīgās kosmētikas ražotāji Lotte Tisenkopfa-Iltnere un Uldis Iltners, “Let It Bloom” radītāja Baiba Birzniece, izdevniecības “Santa” izveidotāja Santa Anča, , “ERDA” un “kim?” izveidotāja Zane Čulkstēna, atjaunīgās enerģijas attīstītājs Māris Plūme, Mārtiņš Bandenieks un starptautiska līmeņa konsultants Ēriks Ciguzis. Vienīgais izņēmums bija Āgenskalna un Kalnciema tirgu saimnieks Kārlis Dambergs, kurš klātesošajiem sūtīja sveicienus no Romas.

Uzrunājot viesus, Lotte Tisenkopfa-Iltnere atklāja, ka viņai “Vairo” simboliski asociējas ar slēdzi, ar kuru ir iespēja pārslēgties no pasivitātes uz aktivitāti; no vienkāršas uzkrāšanas uz naudas vairošanu. Ar šo “Vairo” dibinātāja atgādināja par uzņēmuma ilgtermiņa misiju ar ērtiem rīkiem un izglītošanu vairot Latvijas iedzīvotāju uzkrājumus, un caur to – sirdsmieru.