foto: AFP/Scanpix
Jaunie "Iphone 15" dedzina lietotājiem rokas. Ražotājam jau nākas labot "brāķus"
"Apple" šogad apgrozībā izlaistais Iphone 15 jaunais modelis.
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 5. oktobris, 12:12

Jaunie "Iphone 15" dedzina lietotājiem rokas. Ražotājam jau nākas labot "brāķus"

Jauns.lv

"Apple" ir laidis klajā iOS 17 sistēmas atjauninājumu, kas ietver labojumu, lai novērstu to, ka iPhone 15 tālruņu līnija kļūst nepatīkami karsta.

Saskaņā ar izdevumam pievienotajām labojumu piezīmēm iOS 17.0.3 "risina problēmu, kas var izraisīt to, ka iPhone uzkarst vairāk, nekā gaidīts".

Tehnoloģiju gigants vainoja programmatūras kļūdu un citas problēmas, kas saistītas ar populārām lietotnēm, piemēram, Instagram un Uber, par to, ka nesen izlaistie iPhone 15 modeļi sakarst un izraisa sūdzības par to, ka kļūst pārāk karsti.

"Mēs esam identificējuši dažus apstākļus, kuru dēļ iPhone var uzkarst vairāk, nekā gaidīts," "Apple" pagājušajā nedēļā pēc tam, kad plašsaziņas līdzekļi ziņoja par sūdzībām par pārkaršanu, kas pārpilda tiešsaistes ziņojumu platformas, sniedza īsu paziņojumu aģentūrai AP.

Tas nav nekas neparasts, ka jaunie iPhone kļūst nepatīkami silti pirmajās lietošanas dienās vai tad, kad tie tiek atjaunoti, izmantojot mākonī saglabāto dublējuma informāciju - problēmas, par kurām "Apple" jau brīdina lietotājus.

Ierīces var sakarst arī tad, kad tiek izmantotas tādas lietotnes kā videospēles un papildinātās realitātes tehnoloģija, kas prasa lielu skaitļošanas jaudu, taču iPhone 15 modeļu karstuma problēmas ir pārsniegušas šīs tipiskās situācijas.

Savā atzinumā Apple uzsvēra, ka šīs problēmas nav saistītas ar jauno procesoru vai titāna korpusu, kurā atrodas augstākās klases iPhone 15 Pro un iPhone 15 Pro Max.

"Apple" arī noraidīja spekulācijas, ka jauno modeļu pārkaršanas problēma varētu būt saistīta ar pāreju no patentētā Lightning uzlādes kabeļa uz plašāk izmantoto USB-C pieslēgvietu, kas ļāva izpildīt Eiropas regulatoru izdoto mandātu.