Viltot būs grūtāk! Uz "iPhone 15" iepakojuma atrod neredzamas zīmes
"iPhone 15" neredzamās zīmes (ekrānuzņēmums no "X")
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 22. septembris, 14:38

Viltot būs grūtāk! Uz "iPhone 15" iepakojuma atrod neredzamas zīmes

Jauns.lv

Lai cīnītos ar ASV tehnoloģiju giganta “Apple” produkcijas viltotājiem, uz jaunās "iPhone 15" sērijas viedtālruņu iepakojuma ir uzdrukātas parastos apstākļos neredzamas zīmes, vēsta “9to5Mac”.

Sociālajos tīklos publicētajos video redzams, ka uz jauno viedtālruņu iepakojumiem ir uzlīmes un kvadrātkodi, kas redzami tikai ultravioletā gaismā. Tādējādi pircēji var pārliecināties, vai tiešām kārbas saturs nav viltojums. Piemēram, daži pārdevēji mēdz lietotas vai remontētas ierīces uzdot par jaunām, izmantojot viltotas “Apple” kārbas, un pārdodot tās par jaunu ierīču cenu.

Jaunos "iPhone 15" varēja sākt pasūtīt kopš 15. septembra, bet veikalos oficiāli tie parādījušies šodien, 22. septembrī.

Pagājušajā nedēļā "Apple" prezentēja jaunos viedtālruņa "iPhone" modeļus, kas pēc Eiropas Savienības (ES) noteiktajām prasībām pirmo reizi aprīkoti ar universālā lādētāja USB-C pieslēgvietu. ES noteikusi, ka visiem tālruņiem un citām mazajām elektroniskajām ierīcēm no nākamā gada beigām jābūt savietojamiem ar USB-C lādētājiem, lai samazinātu atkritumu apjomu un ietaupītu patērētāju naudu.

Kopumā "Apple" nācis klajā ar četriem "iPhone 15" modeļiem, kuriem uzlabotas kameras un procesori. Tāpat uzņēmums norāda, ka šiem telefoniem būs iekšējie komponenti, kas vienkāršos ierīču remontu, un jauns korpuss, kas atvieglos aizmugurējā stikla nomaiņu.