Auto un tehnoloģijas
2023. gada 30. augusts, 10:56

Auto ziņas: jaunākā komunālā tehnika no "Kärcher", kam veikalā pat nav vietas

Jauns.lv

Kompānijas "Kärcher" nosaukums pārsvarā saistās ar augstspiediena mazgātājiem un citām mājas ierīcēm. Taču "Kärcher" ražo arī krietni lielākas profesionālā pielietojuma ierīces. Šodien iepazīsimies ar ko tādu, kam "Kärcher" veikalā pat nav vietas.

Mājas lapā šie riteņotie darbarūķi atrodami sadaļā "Tīrīšanas aprīkojums pašvaldību vajadzībām". Ar mazāko ielu slaucītāju patiešām var iebraukt "Kärcher" veikalā, turpretim lielākais "MCM 600" ir mazas kravas automašīnas lielumā. Pēteris Lācis, "Kärcher" produktu speciālists: "Iekārta ir pietiekami liela, lai uzkoptu tik lielas pilsētas kā Rīga. Un šāda iekārta nodrošina pietiekami lielus darba cēlienus bez nepieciešamības izlādēt netīrumus." Šos darba cēlienus nodrošina iespaidīgu izmēru netīrumu tvertne - seši kubikmetri. Komunālajai tehnikai tas ir daudz.

foto: Ekrānuzņēmums
MCM 600 ir mazas kravas automašīnas lielumā, un tā var uzkopt tik lielas pilsētas kā Rīga.

Atšķirībā no mazākiem "Karcher MC" sērijas modeļiem, kas netīrumus savāc ar jaudīga putekļsūcēja palīdzību, lielais "MCM 600" patiešām ir tieši slaucītājs.  Galvenā priekšrocība - tā var strādāt bez papildus mitrināšanas un var nodrošināt savākšanu pat nelielos mīnusos.