Auto un tehnoloģijas
2023. gada 15. augusts, 10:27

Auto ziņas: "Auto Halle" piedāvāto zīmolu klāts pieaudzis līdz 13, tostarp arī "Opel"

Jauns.lv

Multizīmolu auto tirdzniecības uzņēmumi, kur vienuviet var iegādāties pat konkurējošu ražotāju automašīnas, Latvijā kļūst arvien izplatītāki. Tomēr līdz īstam jaunu auto lielveikaliem mums ir tālu. Šodien esam viesos pie "Autohalles", kur zīmolu klāstam pievienojies vācu "Opel". Kopš "Opel" iekļaušanās franču PSA koncernā un pēc tam lielajā "Stellantis" aliansē vācu zibeņa modeļu piedāvājums kļuvis plašāks.

"Auto Halle" tirdzniecības vadītājs Rihards Mežoks min gan izvēli vieglo auto segmentā - "Corsa", "Astra", gan krosoverus un SUV - "Mokka", "Crossland", "Grandland". Savulaik tik konservatīvais "Opel" mūsdienās kļuvis atvērts draiskām krāsu kombinācijām - balta ar sarkanu jumtu u.tml. Kopš no "Opel" gammas pazudusi lielā Insignia, standarta modeļu piedāvājumā galveno vietu ieņem jaunā "Astra". "Opel" ražo arī dažāda izmēra komerctransportu. "Autohalles" salonā Biķernieku ielā redzams kompaktais "Combo", bet vēl ir arī "Zafira". Lielākais un populārākais buss ir "Opel" Movano. Bet tagad mūsdienu aktuālākais jautājums - kā ar "Opel" piegādēm? Problēmu nav. Ir gana daudz automašīnu Rīgā vai ar ātru piegādi divu nedēļu laikā no noliktavas. Noliktavas krājums veido gandrīz 100 dažādas automašīnas, bet ieguvums pie "Opel" komercauto iegādes ir līdz pat 7000 eiro. Jauna pasūtījuma piegādes laiks ir 3 - 5 mēneši. "Opel" pievienošanos esošajam sešu zīmolu klāstam pozitīvi vērtē arī "Autohalles" vadītājs Gundars Margēvičs - vairāk zīmolu, vairāk iespēju. Sarunā atklājas, ka jau esošajām markām piedāvājumā pievienojies ne tikai "Opel", bet arī citi "Stellantis" alianses zīmoli. Tā ir ceturtā lielākā autoražotāju grupa pasaulē, kas apvieno PSA un FCA grupu markas. "Stellantis" ietilpst 16 zīmoli, un lielāko daļu pārstāv arī "Autohalle". Līdzās itāļiem, frančiem un vāciešiem turpmāk "Autohallē" mitināsies arī "Jeep" un "Alfa Romeo". No sešiem zīmoliem piedāvājums izaudzis līdz 13. Uzņēmums Biķernieku ielā ir daļa no starptautiska auto tirdzniecības konglomerāta "Bassadone Auto Group".

2022. gadā tas 7 valstīs pārevis ap 30 000 automašīnu, sasniedzot apgrozījumu virs miljarda eiro. Precīzāku ieskatu piedāvājumā sniedz mājaslapas autohalle.com, jo mūsdienās tirdzniecības bieži notiek internetā.