foto: AFP/Scanpix
Indijas uzņēmums Lielbritānijā būvēs iespaidīgu elektroautomobiļu bateriju rūpnīcu
Rūpnīcas projekts.
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 30. jūlijs, 08:45

Indijas uzņēmums Lielbritānijā būvēs iespaidīgu elektroautomobiļu bateriju rūpnīcu

Jauns.lv/LETA

Indijas konglomerāts "Tata Group" investēs vairāk nekā četrus miljardus Lielbritānijas mārciņu (4,7 miljardi eiro) plašas bateriju rūpnīcas izveidē Anglijas dienvidaustrumos, paziņojusi Lielbritānijas valdība un kompānija.

""Tata Group" Lielbritānijā veidos vienu no Eiropā lielākajām bateriju šūnu ražotnēm," paziņoja "Tata" vadītājs Natarajans Čandrasekarans.

Jaunā ražotne, kas būs lielākā "Tata Group" rūpnīca ārpus Indijas, tiks būvēta Somersetā. Izskanējis, ka Anglijas pilsēta kā kandidāte uz rūpnīcas atrašanās vietu pārspēja Spāniju.

Gaidāms, ka ražošana jaunajā rūpnīcā sāksies 2026. gadā. Investīcijas palielinās Lielbritānijas bateriju ražošanas jaudu, kas ir nozīmīga, attīstoties elektromobiļiem.

Lielbritānijas valdība plāno, ka "Tata Group", kam pieder britu autoražotājs "Jaguar Land Rover", jaunā rūpnīca radīs 4000 darbavietu un varētu saražot pusi no baterijām, kas Lielbritānijai būs nepieciešamas līdz 2030. gadam.

Par lielo investīciju projektu "Tata Group" paziņoja pēc tam, kad Lielbritānijas valdība paziņoja par vairāku miljardu eiro vērtām subsīdijām autobūves nozarei.

Lielbritānija plāno no 2030. gada aizliegt jaunu automašīnu ar piesārņojumu radošajiem dīzeļdegvielas un benzīna dzinējiem tirdzniecību, tādēļ autobūves nozarē notiek pāreja uz automašīnu ar elektrisko dzinēju ražošanu.

Lielbritānijas mērķis ir līdz 2050. gadam panākt klimatneitralitāti, lai sniegtu ieguldījumu cīņā pret klimata pārmaiņām.