foto: Robert Wilkinson / Alamy/ Vida Press
"Carlsberg" paraksta līgumu par biznesa pārdošanu Krievijā
"Carlsberg" logo.
Bizness un ekonomika
2023. gada 27. jūnijs, 09:43

"Carlsberg" paraksta līgumu par biznesa pārdošanu Krievijā

Jauns.lv

Dānijas alus ražošanas koncerns "Carlsberg" parakstījis līgumu par biznesa pārdošanu Krievijā, teikts uzņēmuma publiskotajā paziņojumā.

Koncerns skaidro, ka šis ir nākamais solis pēc pērn pieņemtā lēmuma par darbības apturēšanu Krievijas tirgū, kas paredzēja, ka Krievijas tirgus vairs netiek iekļauts koncerna ieņēmumos un pamatdarbības peļņā.

"Carlsberg" pērn marta izskaņā paziņoja, ka pilnībā pārtrauc darbību Krievijā, ņemot vērā valsts izvērsto pilna apmēra karu Ukrainā.

Darījuma par Krievijas biznesa pārdošanu pabeigšanas termiņš šobrīd nav skaidrs, ņemot vērā sarežģīto pārdošanas procesu, kas ietver vairāku jurisdikciju iesaisti, skaidro uzņēmums.

"Līguma parakstīšana par Krievijas biznesa pārdošanu ir nozīmīgs pavērsiens kopumā sarežģītajā atdalīšanas un pārdošanas procesā. Lai gan tas ir bijis apjomīgs process, ir svarīgi panākt labāko iespējamo risinājumu visām ieinteresētajām pusēm, tostarp mūsu vairāk nekā 8000 darbinieku Krievijā. Šobrīd ceram pēc iespējas ātrāk saņemt nepieciešamos oficiālos apstiprinājumus," saka "Carlsberg" vadītājs Kēss Harts.