foto: Valsts nekustamie īpašumi
Mālmuižas pilij tiks rīkota atkārtota izsole; ir cerība dot jaunu elpu vēsturiskajai vietai
Logu ailas un atdalošās joslas starp stāviem jeb dzega greznota ar filigrānām kokgriezumu daļām, kas ēkai piešķir īpašu izskatu.
Bizness un ekonomika
2023. gada 9. jūnijs, 09:35

Mālmuižas pilij tiks rīkota atkārtota izsole; ir cerība dot jaunu elpu vēsturiskajai vietai

Jauns.lv

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkotā izsole īpašumam "Mālmuiža", kas atrodas Lejasciema pagastā, Gulbenes novadā, noslēgusies bez rezultātiem un tiks rīkota atkārtoti, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Muižas kungu māja celta 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā, tās pirmais stāvs būvēts no ķieģeļiem, bet otrais un jumta stāvs – no koka. Ēkas aizmugurē bijis izbūvēts balkons, kas laika gaitā zudis, bet palikusi terase ar kāpnēm. Logu ailas un atdalošās joslas starp stāviem jeb dzega greznota ar filigrānām kokgriezumu daļām, kas ēkai piešķir īpašu izskatu.

Daļa no īpašuma ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis "Mālmuižas apbūve". Nekustamo īpašumu "Mālmuiža" veido ainavisks zemesgabals 10,1 hektāra platībā un septiņas būves.

"Mūsu mērķis ir ilgtspējīga un uz izaugsmi vērsta nekustamo īpašumu pārvaldība. Ņemot vērā, ka publiskajam sektoram īpašums vairs nav nepieciešams – meklējam jaunas īpašuma attīstības iespējas un esam apņēmības pilni dot Mālmuižai jaunu elpu. Esam pārliecināti, ka nekustamā īpašuma iegāde un attīstība joprojām ir nozīmīgs investīciju ieguldījums un iespēja atdzīvināt muižas kompleksa ēkas un sakopt vēsturisku vietu Latvijā, īstenojot sen izsapņotas idejas," norāda A.Vārna.

Informācija par atkārtotu izsoli tiks publicēta interneta vietnē izsoles.ta.gov.lv. Īpašuma apskatei iespējams pieteikties jau šobrīd, rakstot uz e-pasta adresi: pardosana@vni.lv.