Auto un tehnoloģijas
2023. gada 30. maijs, 11:40

Auto ziņas: "Ford Mustang E-Mach". Elektromobilis, kas maina uzskatus. Ar pieredzi dalās Kristaps Janičenoks

Jauns.lv

"Ford Mustang E-Mach" ir neparasts elektromobilis. Tas nes klasiskā amerikāņu benzīna muskuļauto nosaukumu un pat logotipu, taču faktiski ir piecdurvju fāstbeks, tātad pilnībā derīgs ģimenes vai biznesa auto - vai pat abi kopā. Kura no šīm daļām parasti ņem visroku, labi zina Latvijas Basketbola Līgas direktors Kristaps Janičenoks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Četrkārtējais LBL čempions ikdienā stūrē "Mustang E-Mach", kas uz laiku nodots Latvijas Basketbola savienības rīcībā. Lielākā nianse ir lādēšana. Teorētiskā "Mustang E-Mach" sniedzamība ar vienu uzlādi ir starp 400 un 610 km. Tātad sākot ar 200 km vienā virzienā. Rīga-Liepāja ar vienu uzlādi turp atpakaļ pagaidām neiznāk, bet ātrais lādētājs ir ārpus pilsētas. Tādējādi vienīgais lūgums no Kristapa "Ford" inženieriem - ietilpīgāka baterija. Patlaban tās ir 76 vai 98 kwh.

foto: Ekrānuzņēmums
"Pēc pirmās pieredzes varu teikt, ka auto ir superdinamisks un pilsētvidei ļoti piemērots," saka Latvijas Basketbola Līgas direktors Kristaps Janičenoks.

Noslēgumā uzdevumām Kristapam Janičenokam ar elektrību nesaistītu jautājumu, proti, ar ko viņam asociējas nosaukums "Ford Mustang"?

"Katrā ziņā ne ar elektrauto. Pirmo reizi kad man pateica, ka "Mustangs" ir elektroauto man bija jautājums, kāpēc? Bet pēc pirmās pieredzes varu teikt, ka auto ir superdinamisks un pilsētvidei ļoti piemērots," norāda Janičenoks.