Jūrmalā durvis ver jauna četrzvaigžņu viesnīca

Maijā lielākais viesnīcu operators Вaltijā – uzņēmums Mogotel – atvēris jaunu četru zvaigžņu viesnīcu Rixwell Collection Seaside Hotel Jurmala. Tā ...

gallery icon
10
Bizness un ekonomika
2023. gada 23. maijs, 12:46

FOTO: Jūrmalā durvis ver jauna četrzvaigžņu viesnīca

Jauns.lv

Maijā lielākais viesnīcu operators Вaltijā – uzņēmums Mogotel – atvēris jaunu četru zvaigžņu viesnīcu Rixwell Collection Seaside Hotel Jurmala. Tā atrodas Latvijas kūrorta pašā centrā – Jaunajā ielā 12, minūtes gājienā no Jomas ielas un 200 metru attālumā no Dzintaru pludmales.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī ir otrā Mogotel Jūrmalā atvērtā sezonas viesnīca (pirmā bija Rija Eiropa Hotel Jurmala), un otrā zīmola Rixwell Collection viesnīca (vēl Tallinā darbojas dizaina viesnīca Rixwell Collection Savoy Boutique Hotel).

Viesnīcas ēka 2023. gadā tika pilnībā renovēta, un šodien Rixwell Collection Seaside Hotel Jurmala piedāvā 26 modernā skandināvu stilā ieturētus numurus, kas apvieno minimālismu un ideālas kūrorta atpūtas komfortu. Viesiem pieejama plaša atvērtā terase ar ērtiem zviļņiem – tā ir lieliska vieta saules peldēm un atpūtai svaigā jūras gaisā priežu meža ielenkumā. Viesnīcas pirmajā stāvā atrodas ērta zāle mierīgām brokastīm. 

Nozares speciālisti prognozē, ka pieprasījums pēc viesnīcu pakalpojumiem Latvijā šogad tuvosies 2019. gada līmenim, bet vēl to nesasniegs. Viesnīcu noslodze iepriekšējā līmenī varētu atgriezties 2024. gadā. Arī Mogotel analīze apstiprina šo prognozi: “Domājam, ka 2023. gadā Rīgā un citās Latvijas pilsētās viesnīcu noslodze joprojām būs aptuveni 10-15% mazāka nekā 2019. gadā. Tas skaidrojams ar faktu, ne Rīgā, ne arī visā Latvijā organizētā / grupu tūrisma pieprasījums nav atgriezies pirms pandēmijas līmenī, tāpat arī Āzijas, ASV, Kanādas un citu valstu ceļotāju interese par Eiropu vēl nav pietiekami augsta,” stāsta Jeļena Stirna, SIA Mogotel valdes priekšsēdētāja un izpilddirektore. 

Jūrmala joprojām ir otrs populārākais galamērķis Latvijā vietējo un ārvalstu tūristu vidū. Taču kūrortpilsētā ir ļoti izteikta sezonalitāte: viesnīcas, kas nepiedāvā plašu pakalpojumu klāstu, ziemā lielākoties tiek slēgtas. Augsts pieprasījums Jūrmalā ir vērojams tikai divus mēnešus - no jūnija otrās puses līdz augusta vidum - un ir ļoti atkarīgs no laikapstākļiem. Pilsētu apmeklē daudz pašmāju un kaimiņvalstu – Lietuvas, Igaunijas – atpūtnieku, kas rezervācijas veic pēdējā brīdī, skatoties pēc laikapstākļiem. 

“Arī Rixwell Collection Seaside Hotel ir plānota kā sezonāla viesnīca, taču, ja būs pietiekams pieprasījums, strādāsim visu gadu. Mogotel viesnīcu tīklā Latvijā darbojas 12 viesnīcas ar aptuveni 500 darbiniekiem, tādēļ mēs spējam nodrošināt nevainojamu kvalitāti, kompetentu apkalpojošo personālu un augstu apkalpošanas līmeni tagad atvērtajā Rixwell Collection Seaside viesnīcā Jūrmalā,” uzsver Jeļena Stirna.