foto: Juris Rozenbergs
Bauskā izveido tūrisma maršrutu suņiem
Bauskā tapis īpašs tūrisma ceļvedis ceļotājiem, kuri vēlas doties atpūtas braucienos kopā ar saviem četrkājainajiem mīluļiem.
Tūrisms
2023. gada 27. aprīlis, 05:18

Bauskā izveido tūrisma maršrutu suņiem

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Bauskas Tūrisma informācijas centrs (TIC) izstrādājis īpašu tūrisma maršrutu ceļotājiem, kuri izbraucienos dodas kopā ar saviem četrkājainajiem draugiem - “Dzīvniekiem draudzīgs tūrisma piedāvājums”. Tajā uzskaitīti tie apskates objekti, ēdināšanas iestādes un naktsmītnes, kuras ciemos gaida ne tikai cilvēkus, bet arī dzīvniekus.

Mājdzīvniekiem tur ļaus gan aplūkot kultūrvēsturiskus objektus, gan izguldinās, gan arī padzirdīs.

Bauskas TIC savā mājaslapā vēsta: “Mūsdienās arvien vairāk cilvēki ceļo ar saviem ģimenes draugiem - dzīvniekiem, un līdz ar to arvien biežāk Tūrisma informācijas centrā tiek saņemti zvani ar jautājumu, kuras vietas ir dzīvniekiem draudzīgas?

Sekojot tendencēm, Bauskas novada Tūrisma informācijas centrs, ir apkopojis dzīvniekiem draudzīgus tūrisma pakalpojumu sniedzējus vienuviet! Apkopojumā atradīsiet 15 apskates objektus, 22 ēdināšanas vietas un 25 naktsmītnes, kurās ikviens viesis ir gaidīts ar savu četrkājaino mīluli!”

Bauskas Tūrisma informācijas birojs izveidojis ceļotāju karti suņiem un kaķiem.

Tomēr vieni otri kārtības normatīvi dažviet būs jāievēro. Piemēram, no apskates objektiem vienīgā vieta, kas pieprasa īpašu vērību ir Rundāles pils muzejs. Četrkājaiņiem nav ļaut pielāčot itāļu arhitekta Frančesko Bartolomeo Rastrelli projektētās pils parketu – saimniekiem savi suņuki pa hercoga apartamentiem būs jānēsā somās. Bet var taču doties, piemēram, uz Bauskas rātsnamu vai pilsētas muzeju, kur nav tik striktas prasības.

Savukārt no 22 ēdināšanas iestādēm trīs ar mājas mīluļiem ļauj uzturēties tikai āra terasēs, nevis iekštelpās. Toties no plašā naktsmītņu piedāvājuma var izvēlēties pat trīszvaigžņu viesnīcas.