foto: Jauns.lv/Mārtiņš Ziders.
Pārtikas un garšas zinātāji spriež par Latvijas gardumiem
Latvijas garšu pazinējs Lauris Aleksejevs ar gardumu.
Bizness un ekonomika
2023. gada 12. aprīlis, 14:35

Pārtikas un garšas zinātāji spriež par Latvijas gardumiem

Jauns.lv

12. aprīlī viesnīcā “Radisson Hotel Old Town Riga” notika Baltijā pirmā pārtikas kvalitātes konkursa “The Baltic Taste Award” izziņošanas pasākums. Konkursa moto – “Parādi pasaulei labākos pārtikas produktus!”

Diskusijā par pārtikas kvalitāti piedalījās Zemkopības ministrs Didzis Šmits, Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe,  “Pavāru klubs” biedre, konkursa “The Baltic Taste Award” žūrijas priekšsēdētāja Svetlana Riškova,  šefpavārs, Latvijas garšu pazinējs Lauris Aleksejevs un izstādes “Riga Food” vadītājs Rolands Nežborts.

Pasākumā dalībnieki informēja par konkursu, žūriju un vērtēšanas kritērijiem, kā arī diskutēja par pārtikas produktu kvalitāti. Savukārt viesi varēja iepazīties ar izciliem Latvijas produktiem – bija arī gastronomisks pārsteigums “Pavāru kluba” izpildījumā!

“The Baltic Taste Award” atklāšanas pasākums

12. aprīlī viesnīcā “Radisson Hotel Old Town Riga” notika Baltijā pirmā pārtikas kvalitātes konkursa “The Baltic Taste Award” izziņošanas pasākums. ...

gallery icon

Savukārt 7. septembrī pirmo reizi Baltijā, Ķīpsalā pirmo reizi Baltijā notiks prestižs pārtikas kvalitātes konkurss “The Baltic Taste Award”, kur Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu uzņēmumi saviem produktiem varēs iegūt objektīvu vērtējumu un veicināt to atpazīstamību, savukārt patērētāji – uzzināt, kuri no tiem ir labākie un gardākie.

Konkursa mērķis ir noskaidrot Baltijas valstu kvalitatīvākos pārtikas produktus, izcelt labākos starptautiskā mērogā, uzlabot saikni starp ēdināšanas uzņēmumu profesionāļiem un produktu ražotājiem, veicināt ražotāju un viņu produktu publicitāti un noietu, kā arī paaugstināt ražoto produktu kvalitāti.