foto: Shutterstock
Vienkārši soļi, kā izvairīties no krāpniecības riskiem internetā
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 27. februāris, 11:31

Vienkārši soļi, kā izvairīties no krāpniecības riskiem internetā

Reklāmas projekts

Drossinternets.lv iesaka pāris vienkāršus soļus, kā pārbaudīt, vai publicētajai informācijai var uzticēties un kā izvairīties no krāpniecības riskiem internetā.

Pārliecināties, vai Facebook, Instagram u.c. sociālā tīkla konts ir verificēts.

Lielajiem uzņēmumiem un zīmoliem parasti ir zilais apstiprinājuma simboliņš.

Jāpievērš uzmanība tam, cik lapai ir sekotāju un kas tie ir.

Iespējams, vairums ir viltus profili, kam ir vai nu ļoti maz sekotāju vai arī tie ir tūkstošos. Plašāki ieteikumi šajās saitēs:

Pārliecināties, vai informācija, konkurss, akcija, iniciatīva u.tml. vispār ir atrodama uzņēmuma mājaslapā vai reklāmas materiālos.

Parasti jebkuram konkursam ir aprakstīti noteikumi, pieteikšanās kārtība, balvas un to saņemšanas kārtība u.c. ar to saistītā informācija. Papildu ieteikumi apkopoti šajos padomu materiālos:

Tāpat arī uzņēmumi savos konkursos nekad neprasa cilvēkiem iesniegt sava bankas konta vai maksājuma kartes informāciju un /vai sūtīt to.

Lai arī mēs visi ticam laimei un vēlamies vinnēt lielas balvas, jābūt tomēr racionāliem, izvērtējot, vai balvas apmērs ir atbilstošs ne tikai Latvijas, bet Eiropas mērogā.

Tāpat iesakām Valsts Policijas resursā www.manadrosiba.lv pieejamos materiālus par krāpniecības problēmu, kurus iespējams izmantot, izglītojot savus klientus par šiem jautājumiem https://www.manadrosiba.lv/pieaugusajiem/?_materialu_lapa=4