Kā top konfektes "Laimas" šokolādes ražotnē Ādažos

2021.gadā "Orkla Latvija" strādāja ar 112,8 miljoni eiro apgrozījumu un 2,3 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums reģistrēts 2009.gadā, ...

gallery icon
Bizness un ekonomika
2023. gada 20. janvāris, 06:55

FOTO: kā top konfektes "Laimas" ražotnē Ādažos

Jauns.lv/LETA

Medijiem ceturtdien, 19. janvārī, tika dota iespēja iepazīties ar nesen atklātās, ilgtspējīgās "Laimas" ražotnes darbu, kas ieguvusi pozitīvu "Rainforest Alliance" novērtējumu, kā arī šokolādes konfekšu un citu produktu tapšanas procesu.

Zināms, ka "Orkla Latvija" Ādažu ražotnes iekārtās pērn investējusi 700 tūkstošus eiro, iegādājoties jaunas miksēšanas iekārtas “Laimas” šerbetiem un vafeļu produktu pildījuma sagatavošanai, kā arī jaunas “Laimas” batoniņu glazēšanas iekārtas.

 "Laimas" ražotne Laimas ielā, Birzniekos, Ādažu novadā, tika atklāta 2021. gada septembrī. Ražotnes būvniecība tika uzsākta 2017. gada oktobrī, un tās kopējā platība ir vairāk nekā 7200 m2.

"Tā ir moderna un energoefektīva ražotne ar precīzi un ērti plānotu ražošanas plūsmu, kas nodrošina efektivitāti un augstu produktu kvalitāti. Tāpat tā ir funkcionāla un ērta darba vide vairāk nekā 100 ražotnē strādājošajiem. Papildus tam, šajā ražotnē ir izbūvēta arī mūsdienīga produktu attīstības laboratorija, kas ļauj attīstīt un pilnveidot arvien jaunus produktus zīmola “Laima” klāstā, ko baudīt ģimenēm gan Latvijā, gan arī citviet pasaulē," teikts uzņēmuma mājaslapā.

Atklāj jauno "Laimas" ražotni Ādažos

gallery icon

2021.gadā "Orkla Latvija" strādāja ar 112,8 miljoni eiro apgrozījumu un 2,3 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums reģistrēts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir astoņi miljoni eiro. Latvijā "Orkla" pārstāv un attīsta "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Latplanta" un citus zīmolus. Uzņēmums iekļaujas Norvēģijas koncernā "Orkla".