foto: Publicitātes foto
“Huawei” viedpulkstenis, kurš neatstās vienaldzīgus pat zvērinātus gudro laikrāžu skeptiķus
Galvenās viedpulksteņa funkcijas par saprātīgu cenu (179 eiro) šobrīd sakās piedāvājam Ķīnas tehnoloģiju gigants “Huawei”.
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 13. decembris, 06:50

“Huawei” viedpulkstenis, kurš neatstās vienaldzīgus pat zvērinātus gudro laikrāžu skeptiķus

Jauns.lv

Viena no tehnoloģiju pasaules pēdējās desmitgades galvenajām aktualitātēm ir bijusi līdz šim parastu ierīču padarīšana par viedām. No “viedināšanas” nav pasprukuši arī rokaspulksteņi un ražotāji arvien vairāk sacenšas liela daudzuma funkciju satilpināšanā šajās nudien nelielajās ierīcēs.

Viedpulksteņa koncepts ir gana vienkāršs – aksesuārs, kurš iepriekš mums uzrādīja tikai laiku, varbūt datumu, nu ir spējīgs komunicēt ar jūsu viedtelefonu, pieslēgties internetam, izmantot GPS un pat sekot līdzi jūsu labsajūtai.

Savulaik automātiski nostiprinājās iespaids, ka viedpulkstenis ir nekas vairāk, kā kārtējā funkcijām pārpildītā ierīce, kurai iztērēt diezgan lielu naudu, taču šobrīd ir iespēja par salīdzinoši draudzīgām summām pašam pārliecināties – ir, vai nav jūsu dzīve labāka, ja ap roku apliekat viedpulksteni.

Jaunais "Huawei GT3 SE" viedpulkstenis

Viena no tehnoloģiju pasaules pēdējās desmitgades galvenajām aktualitātēm ir bijusi līdz šim parastu ierīču padarīšana par viedām. No “viedināšanas” nav ...

gallery icon

Galvenās viedpulksteņa funkcijas par saprātīgu cenu šobrīd sakās piedāvājam Ķīnas tehnoloģiju gigants “Huawei”.

Jauns.lv ķērās klāt ražotāja jaunajam “GT3 SE” pulkstenim, lai mēģinātu gūt jaunus iespaidus.

Kas tikšķ iekšienē?

Viedpulksteņos mūslaikos tik tiešām tiek iegrūsts arvien vairāk funkciju, bet problēma tāda, ka līdz ar to pieaug cena.

Rezultātā tie, kuri varbūt jelkad ir aizdomājušies par viedpulksteņa iegādi, arvien vairāk atsvešinās no šī tirgus.

“Huawei GT3 SE”, kā norāda ražotājs, piedāvā galvenās mūsdienīga viedpulksteņa pamatfunkcijas par cenu, kas pat zvērinātam skeptiķim liksies simpātiska – 179 eiro.

Jāteic, ka šajā cenu kategorijā būs atrodams ne mazums identiskas kvalitātes parasti rokaspulksteņi ar ne tuvu ne tik lielu funkciju klāstu.

Šī pulksteņa tehniskie parametri ir visnotaļ ievērojami un viedpulksteņu nelietotājam, iespējams, varētu likt uzdot jautājumu: “Ko tad vēl var iedabūt iekšā šajā nelielajā rimbulītī?”

“GT3 SE” ir īpaši viegls – vien 36,6 grami, izgatavots no izturīgas polimēra šķiedras. Pulkstenim ir 1,43 collu AMOLED krāsu displejs.

Šī ierīce piedāvā arī kaut ko, kas saucas ”veselības uzraudzība”, “miega uzraudzība”, kā arī vairāk nekā 100 sporta režīmus un “mākslīgā intelekta sporta treneri”.

Ja nopietni, tad augstākminētās fizisko aktivitāšu un labsajūtas statistikas vākšanas funkcijas, tīri objektīvi, ir vienas no būtiskākajām un saistošākajām.

Vienīgi lieta tāda, ka šīs funkcijas visjēdzīgākās ir tad, ja pulksteni uz rokas ir iespējams nēsāt ilglaicīgi.

“Huawei” par to ir padomāts – “GT3 SE” akumulators spēj nodrošināt ierīces darbību 14 dienu garumā bez uzlādes.

Tā tas tik tiešām ir, un ņemot vērā to, ka jūsu viedpulksteņa lietošanas paradumi, visticamāk, ir vēl nemainīgāki par viedtālruņa lietošanas paradumiem – lielai variācijai akumulatora dzīvīgumā laika gaitā nevajadzētu parādīties.

Kas būtiski – “GT3 SE” būs saderīgs gan ar “Android”, gan “iOS” tālruņiem. Šobrīd tas ir pieejams jaunā, zaļā krāsā.

Kas gan būtu viedierīce, ja tā nesniegtu padomus?

Bez iespējas pielāgot pulksteņa displeja krāsas, noformējumu jūsu apģērbam un līdzīgiem jautriem nieciņiem, “GT3 SE” uzsver, ka nav vien krāsains modes aksesuārs.

“Huawei” norāda, ka šis viedpulkstenis ir ūdens noturīgs (5ATM) – ar to var droši nirt un meklēt piedzīvojumus līdz pat 50 metru dziļumā. Šādu spiedienu ierīce garantē izturēt līdz pat 10 minūtēm.

Ja runājam par dažādajām aplikācijām-fitnesa palīgiem, tad jānorāda, ka vairums no lēruma pieejamo savu darbu izdara labi.

“GT3 SE” sabūvētās fitnesa lietiņas nav piņķerīgas, bet ir viegli lietojamas un uztveramas.

Iespaidi par tām gan būs pilnībā individuāli un atkarīgi no līdzšinējās pieredzes, iespējama pieraduma pie citām aplikācijām, kas regulāri lietotas.

Līdzīgi ir arī ar veselības monitorēšanas funkcijām. Jāteic, ka, ja runājam par viedtālruņiem kopumā, šīs būs ļoti noderīgas tiem, kuri fitnesam nododas kāda specifiska mērķa sasniegšanā (fizisko spēju veicināšana, svara nomešana vai kas cits).

Šādā gadījumā – īpaši, ja vēlamais rezultāts pieprasa pastāvīgu sekošanu līdzi aktivitātēm un miegam, viedpulkstenis nudien būs vērtīgs ieguldījums.

“Huawei GT3 SE” miega monitorēšanai izmanto “TruSleep 3.0” – aplikācija spēj nudien detalizēti izsekot jūsu paradumiem un miega kvalitātei, sniedzot jums būtisku informāciju.

Izrādās, ka “GT3 SE” spēj izsekot pat krākšanas problēmai un ierakstīt runāšanu miegā. Pulkstenis ne vien paziņos jums par iespējamu problēmu, bet piedāvās arī virkni padomu, kā uzlabot jūsu miegu.

Būt vai nebūt...

Būt vai nebūt viedpulkstenim uz jūsu rokas – to, galu galā, izlemsiet tikai jūs pats.

Taču, ja agrāk ļaušanās kam tādam nozīmēja diezgan paprāvus tēriņus, tad šobrīd visas galvenās (un vēl pirms dažiem gadiem teju neiedomājamās) funkcijas ir iespējams iepirkt par ļoti sakarīgu cenu.

Līdzšinējā pieredze ar viedpulksteņiem liek secināt divas lietas – tie ir ļoti noderīgi rīki cilvēkiem, kuri, intereses vai vajadzības motivēti, pastiprināti seko līdzi saviem fizioloģiskajiem procesiem (sportošana, interese par miegu utt.), un tie ir ļoti ērti, lai aizstātu lieku rokas stiepšanu pēc telefona, izdzirdot kādu no notifikācijām.

Savienojot šo gudro laikrādi ar telefonu, visa informācija par tajā notiekošo būs jums uz rokas – itin ērts veids kā izvēlēties, kurus paziņojumus ignorēt un uz kurām sarakstēm, kurā brīdī atbildēt.

Ja tomēr izvēlaties atbildēt – to visās galvenajās saziņas aplikācijās (SMS, “WhatsApp”, “Telegram”, “Facebook Messenger”, “Viber”, “LINE”, “Instagram”) var izdarīt arī ar pulksteņa palīdzību.

Kopumā jāatzīst, ka abas šīs funkciju saimes par 179 eiro ir pat ļoti izdevīgs darījums.