Auto un tehnoloģijas
2022. gada 11. oktobris, 13:43

Auto ziņas: Nekā lieka, tikai Porsche. Braucam ar Cayenne Platinum Edition

Jauns.lv

Speciālizlaidums "Porsche Cayenne" tas vienmēr ir izcili. Vēl labāk, ja tas ir speciālizlaidums. Šodien brauksim ar "Platinum Edition".

Lai gan joprojām liela, speciālizlaiduma sākuma cena ir tikai piecciparu skaitlis. Tas panākts, rūpīgi izvēloties aprīkojumu un krāsu. Zem testētā Cayenne pārsega ir 340 ZS, bet var dabūt arī ar jaudīgākiem motoriem.

Interesanti, ka iecienītā "Crayon" pelēkā krāsa no parastas ekstras drīz kļūšot par "Porsche Exclusive Manufactur" piedāvājumu, un maksās vismaz trīsreiz dārgāk. No "manufaktūras" nācis arī sportiskais priekšdaļas noformējums, kā arī koši sarkanie logotipi uz durvīm. Bordo krāsas āda gaiši pelēkā Cayennē? Kāpēc gan nē. Lai viss būtu harmonijā, pievienotas arī atbilstošas krāsas drošības jostas. Vienlaikus Platinum Edition trūkst dažu ekstru, ko Cayennē uzskatījām par teju pašsaprotamām. Pneimopiekare ar regulējamu klīrensu gan ir papildaprīkojums, tāpat kā kaislīgais salons un 14 virzienos regulējami sēdekļi. Paātrinājums ir sulīgs un patīkams. Turklāt pat ar 21 collu Turbo dizaina diskiem "Cayenne" nav cieta. Iespējams, vēl vairāk sportiskuma piešķirtu Cayenne Coupe virsbūve, kam arī pieejams "Platinum Edition".