foto: Publicitātes foto
"Huawei GT 3 Pro" – elegance ne tikai sportošanai
"Huawei GT 3 Pro".
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 3. augusts, 11:20

"Huawei GT 3 Pro" – elegance ne tikai sportošanai

Reklāmas projekts

Testējot viedpulksteni "Huawei GT 3 Pro", neviļus pārņem izjūta, ka "Huawei" ir iegājis jaunā līmenī. Sākotnēji sportiskām aktivitātēm domātais viedpulkstenis ir ne vien uzticams treniņu draugs – ar titāna korpusu un ādas siksniņu izdaiļotais laikrādis, izrādās, rada arī gana elegantu sajūtu, un šķiet, ka varbūt drīzāk tas iederētos uz svētku vakariņām, nevis rīta krosiņu.

Daudzi viedpulksteņu un viedaproču lietotāji bieži vien sūdzas, kas sintētiskās vai gumijas siksniņas, ilgstoši nēsājot, rada ādai kairinājumu, un iespējami pat iekaisumi. Ar ādas siksniņu šādu ķibeļu, protams, nav. Tomēr, dodoties uz sporta aktivitāti, gribot negribot jādomā – vai tiešām ar šādu pulksteni drīkst trenēties?

Uzticams treniņu palīgs

Taisnības labad jāmin, ka sporta nodarbības palīga funkcijas tiek veiktas ļoti augstā līmenī, ieskaitot jaunākās paaudzes "HUAWEI TruSeen™ 5.0+" sirdsdarbības mērījumu tehnoloģiju, kas izceļas ar vēl precīzāku, stabilāku un šķietami uzticamāku pulsa rādījumu visa treniņa laikā nekā daudzi citi analogi. Tāpat arī iespējams sekot līdzi pienskābes mērījumiem, treniņu procesa analīzei un snieguma vērtējumam, salīdzinot ar citiem treniņiem. Ļoti pozitīvi, ka izdevies saglabāt arī kādreizējo informāciju no citām ierīcēm, tāpēc datu vākšana un analizēšana nav jāsāk no nulles.

"Huawei GT 3 Pro", protams, saglabājis "Huawei" laikrāžiem raksturīgo pļāpīgumu, kad skrējiena laikā regulāri saņem informāciju par paveikto darba apjomu, pulsa rādītājiem, salīdzinājumu ar iepriekš iespēto, kā arī brīdinājumus, ja esi mazliet pārvērtējis savas spējas. Citiem patīk šāds sabiedrotais vientuļā skrējienā, citi to nevar ciest, bet ir kāda lieliska nianse – nedaudz paceļot plaukstu uz augšu, ar apakšdelmu var ļoti viegli aizsegt skaļruni, un nekāda informācija vairs nav dzirdama. Vienmēr, protams, var mainīt uzstādījumus, bet treniņa laikā tam tērēt laiku diez vai kāds vēlas, tāpēc šāda nianse ir ļoti labi pārdomāta un vērtīga.

Aug uzticība

Soļu skaitīšana, distances mērīšana, skrējiena temps – cik precīzi ir iegūtie dati? Ja gadiem ilgi tiek skriets pa vienu un to pašu maršrutu, bet teju katru reizi tiek rādīts cits attālums, pamatoti rodas jautājums, cik uzticami ir šie dati un vai  var ticēt informācijai, kas iegūta pilnīgi svešā vietā. Tam visam ir loģiski skaidrojumi, jo informācija tiek iegūta gan no GPS signāliem, gan savienotajām ierīcēm, gan pulksteņa piefiksētajām kustībām, ņemot vērā norādītos ķermeņa parametrus un prognozējot iespējamo soļa garumu.

Attālinoties kaut vai dažus soļus no mājās atstātā telefona, "Huawei GT 3 Pro" drīz vien brīdina, ka ir vājš GPS signāls, un lai vispār es uzmanos, jo manā ceļā var gadīties briesmas. Turpinot skrējienu, pa maršrutu, kura patiesos attālumus esmu jau labi sen atkodis, jāsecina, ka atšķirība no manis izzinātās distances bija nenozīmīga, tāpat arī temps allaž bija pietuvināts gadu gaitā iepazītajām ķermeņa izjūtām, proti, ātrāk skrien, ātrāks temps uzrādās. Tāpat arī soļu skaits tā īsti ne reizi nav licis brīnīties, un nav manīts arī skats, kad dažas sekundes pēc apstāšanās soļu ailītē cipari turpina mainīties.

Telefonu var nemeklēt

Droši vien neesmu tehnoloģiju ziņā ne advancētākais, ne arī cilvēks ar augstākajām prasībām, bet, ja jāsarunājas ar cilvēku caur pulksteni, tas liek atcerēties seriālu "Ķeriet Smārtu!" un galvenā varoņa sarunas caur kurpi. Jebkurā gadījumā pamazām sāku pierast pie šāda veida "Bluetooth" savienojumam, īpaši kādā ceļojumā, ja telefons nav gluži rokās vai kabatā, tad lieliski var dzirdēt gan runātāja teikto, gan arī sarunas biedrs ne reizi nepārprasa sacīto – ja, protams, nav dikcijas problēmu.

Tāpat arī visi izvēlētie paziņojumi ir izlasāmi "Huawei GT 3 Pro", un uz tiem var pat atbildēt, bet, ja nu tiešām tik ļoti vajag atrast telefonu un nav īsti nojausmas, kuras tas palicis, tad talkā var ņemt "Find my Phone" funkciju.

Lielākais pārsteigums

Kā vairumam "Huawei" viedpulksteņu lietotāju, arī man ir tik grūti samierināties ar to izjūtu, ka laikrādis gandrīz nekad nav jālādē. Tehniskajos parametros minēts, ka bez lādēšanas var iztikt līdz divām nedēļām. Nevēlos piekrist šim apgalvojumam, jo mani novērojami liecina, ka šis laiks var būt vēl ilgāks, turklāt pat situācijā, kad tiek izmantotas ne vien pulksteņa pamatfunkcijas, bet arī lietoti paziņojumi. Nu, varbūt man paveicās, bet gribētu teikt, ka baterija var izvilkt arī pāris dienu ilgāk par šīm divām nedēļām. Jebkurā gadījumā uz dažādu analogu fona tas ir kaut kas neticams.

Turklāt "Huawei GT 3 Pro" uzlāde līdz pilnai baterijai notiek krietni ātrāk nekā citiem "Huawei" viedpulksteņiem. Kā apgalvo paši ražotāji, uzlabojums ir par 30 procentiem. Arī šeit man gribētos teikt, ka varbūt pat vēl ātrāk.

Maza vilšanās

Vai tiešām viss ir tik skaisti un "Huawei" padomājuši par visām lietotāja vajadzībām? Droši vien tā domāšana bijusi vairākuma virzienā, bet viena neliela nianse man sagādāja visai negaidītas un pēkšņas grūtības. Ierasti saviem viedpulksteņiem kā seju izvēlos kaut ko ar elektroniskiem skaitļiem, un nevis tāpēc, ka romiešu cipari man sagādātu grūtības – tā ir vēlme kaut ko pamainīt pēc ilgiem gadiem, kad lietoju parastus, bet elegantus rokaspulksteņus, kas neko citu bez laika un datuma man nespēja pasacīt. Tādi, protams, tika izvēlēti ar romiešu cipariem, jo tā tak elegantāk.

Elegances tīkotājiem "Huawei GT 3 Pro" ir tieši laikā, jo teju visas pulksteņa pamata sejas ir ar romiešu cipariem, savukārt es iepriekš biju izvēlējies vienu no retajām elektroniskajām versijām. Man steidzami bija vajadzība rūpīgi sekot līdzi sekundēm, bet tad es pēkšņi pamanīju, ka manis izvēlētajai versijai tādu nav. Zibenīgi centos mainīt seju, bet pamanīju, ka elektronisku analogu īsti nav, savukārt lauvas tiesai romiešu ciparu versiju visi skaitļi nemaz nav norādīti. Tā kā man nepavisam nebija vēlams kļūdīties ar sekundēm, nonācu mazliet riskantā situācijā. Viss beidzās veiksmīgi, tomēr par dažiem sirmiem matiem vairāk man tagad ir. Protams, ir iespēja pielāgot visu pēc vajadzības, bet ar šādām pēkšņām grūtībām tajā brīdī nebiju rēķinājies, turklāt konkrētajā mirklī pielāgošanai arī īsti nebija laika.

Vēlāk, apskatot laikrāža iespējas, pats sev uzdevu jautājumu, kāpēc neizvēlējos uzlikt taimeri, kas daļēji saistās ar vēl vienu iespējamu trūkumu. Nianse, par ko vērts aizdomāties, ir lielā izvēlne. Ierasts, ka vienā skatā lietotājs redz vienu vai dažas no pieejamajām laikrāža iespējām, bet "Huawei GT 3 Pro" viss ir sakārtots vienā lielā kaudzē. Konkrētajā brīdī starp daudzām citām lietotnēm nemaz nepamanīju to, kas būtu atrisinājusi visas manas tā brīža problēmas.

Sākumā redzētais radīja pat nelielu paniku, šķita, ka neko nevaru atrast, jo viss ir attēlots piktogrammās un bez kārtīga paskaidrojuma, tomēr ar laiku arī pie tā pierod. Ja tā labi padomā, varbūt tas ir pat praktiskāk nekā vairumam analogu, kad reizēm pirms kādas konkrētas funkcijas atrašanas galvā jau izdzīvo īsceļu (nereti ļoti garu) līdz tai. Tāpat nedrīkst aizmirst, ka to visu iestatījumos var pavisam viegli nomainīt uz krietni ierastāku skatu, bet tas jau gaumes lieta.

Secinājums

Ar "Huawei GT 3 Pro" viss ir vislabākajā kārtībā. Tas noteikti ir vēl viens plats solis uz augšu Huawei piedāvājumā un savu iespēju ziņā pietuvojies krietni dārgākiem analogiem, bet dažus arī apsteidzis. Vizuāli varbūt nedaudz mulsina šāds laikrādis uz rokas fizisko aktivitāšu laikā, tomēr pie visa var pierast. Savukārt, ja jādodas uz oficiālu pieņemšanu Londonā, tad mums noteikti būs, par ko parunāt, jo viedpulkstenis izskatās ļoti eleganti, turklāt ļoti kvalitatīvie klimata sensori dos iespēju sarunu tematam ar ikvienu cienījamu britu.

foto: Publicitātes foto
"Huawei GT 3 Pro".

"Huawei GT 3 Pro" parametri

Svars: 54 grami

Akumulatora darbība bez uzlādes: līdz divām nedēļām

Izmēri: 46,6 x 46,6 x 10,9 milimetri

Displejs: 1,43 collas AMOLED krāsainais displejs, skārienekrāns atbalsta vilkšanas un pieskārienu žestus

Sensori: akselerometra sensors, žiroskopa sensors, magnetometra sensors, optiskais sirds ritma sensors, barometra sensors, temperatūras sensors

Pulksteņa korpuss: Titāns + safīra stikls

Uzlāde: 5V2A

Sistēmas prasības: HarmonyOS 2 vai jaunāka versija, iOS 9.0 vai jaunāka versija, Android 6.0 vai jaunāka versija

Ūdensizturība: IP68, 5 ATM, niršana (līdz 30 metriem)

Tēmas