foto: REUTERS/SCANPIX
Pasaules bagātākie cilvēki 2022.gada pirmajā pusē zaudējuši 1,4 triljonus dolāru
Īlona Maska bagātība sarukusi par gandrīz 62 miljardiem dolāru.
Bizness un ekonomika
2022. gada 2. jūlijs, 15:44

Pasaules bagātākie cilvēki 2022.gada pirmajā pusē zaudējuši 1,4 triljonus dolāru

Jauns.lv / LETA

500 pasaulē bagātākie cilvēki 2022.gada pirmajā pusē zaudējuši 1,4 triljonus dolāru, aplēsusi biznesa ziņu aģentūra "Bloomberg".

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" līdzdibinātāja un vadītāja Īlona Maska bagātība sarukusi par gandrīz 62 miljardiem dolāru, ASV interneta tirdzniecības giganta "Amazon" vadītāja Džefa Bezosa bagātība samazinājusies par 63 miljardiem dolāru un sociālā tīkla uzņēmuma "Facebook" dibinātāja Marka Zakerberga bagātība sarukusi par vairāk nekā 50%.

Tās ir lielas izmaiņas salīdzinot ar iepriekšējiem diviem gadiem, kad izteikti bagāto cilvēku turība pieauga, pateicoties valdību un centrālo banku stimulu programmām Covid-19 pandēmijas dēļ.

"Bloomberg" to skaidroja ar straujo procentu likmju pieaugumu centrālajās bankās, lai cīnītos ar augsto inflāciju, kas ietekmē augsta riska aktīvus, tostarp uzņēmumu akcijas.

Saskaņā ar "Bloomberg" aplēsēm pasaulē bagātākais cilvēks joprojām ir Masks, kura bagātība aplēsta uz 208,5 miljardiem dolāru. Bezoss ierindojas otrajā vietā ar 129,6 miljardiem dolāru, trešajā vietā ir franču luksusa preču magnāts Bernārs Arno, kura bagātība aplēsta uz 128,7 miljardiem dolāru, bet ceturtajā vietā ir datorprogrammatūras kompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss ar 114,8 miljardiem dolāru. Tikai šo četru cilvēku bagātība pārsniedz 100 miljardus dolāru, lai gan vēl tikai gada sākumā desmit cilvēku bagātība tika aplēsta virs 100 miljardiem, tai skaitā Zakerberga, kurš tagad ierindojas vairs tikai 17.vietā ar 60 miljardiem dolāru.