foto: Publicitātes foto
“Huawei MatePad” – darba zirgs un izklaides spēkstacija vienā
“MatePad” ir aprīkots ar 7,250mAh bateriju, kā rezultātā planšete spēj “standby” režīmā no uzlādes noturēties 28 dienas.
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 5. jūlijs, 06:00

“Huawei MatePad” – darba zirgs un izklaides spēkstacija vienā

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Plānāka par daudziem viedtālruņiem-flagmaņiem, bet ar lielāku displeju, labākiem skaļruņiem un ievērojami vairāk pielietošanas iespējām – kas tā ir? Tieši tā, parunāsim par jaunās paaudzes planšetēm un kā tās aizpilda tukšumu starp jūsu viedtālruni un datoru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tiem, kuri nekad mūžā ikdienas režīmā nav lietojuši planšeti, nudien varētu šķist, ka šī tipa ierīces faktiski ir radītas tikai lai nopelnītu uz to cilvēku rēķina, kuriem šad tad gribas lielāku ekrānu, nekā blakus esošajam telefonam, bet ne visai gribas sniegties pēc klēpjdatora.

Taču atliek vien dot planšetei iespēju regulāri būt parocīgai dažādās ikdienas situācijās un būs vien jāsecina, ka diezgan regulāri ņemat rokās šo ierīci – īpaši jau izklaides nolūku vadīts.

Mūslaiku sociālie tīkli šādā formātā ir daudz efektīvāki, tas ir krietni ērtāks veids, kā pavadīt garu vilciena braucienu vai lidojumu pie filmas, turklāt planšete, kā zināms, vienlaikus ir arī sakaru līdzeklis.

Tas viss, nemaz vēl nepieminot to, cik noderīgas planšetes ir virknei tādu profesiju pārstāvju, kuras nemitīgi iet roku rokā ar jaunākajām tehnoloģijām un izvēlas tās adaptēt tūlīt pēc nonākšanas tirgū.

Planšetes ļoti atvieglo grafisko dizaineru darbu, izpalīdz uzdevumos, kuri pieprasa mobilitāti un vienlaicīgu sistēmu, procesu pārvaldi (skaņu operatora darbs, diagnostikas veikšana autoservisā, pasākumu producēšana u.c.).

Paturot šo visu prātā, šoreiz apskatām Ķīnas tehnoloģiju milža “Huawei” nesenāko klajā laisto ierīci – “MatePad”.

Tehniskie labumi:

Pirmie iespaidi par ierīci rodas, izņemot to no iepakojuma.

Šajā gadījumā jūsu rokās nonāk 154,96mm augsta, 245,2mm plata un tikai (!) 7,35mm bieza planšete.

Šeit ir atkārtoti jāuzsver – 7,35mm biezums – tas ir zem dažu nopietno viedtālruņu teritorijas, turklāt “MatePad” ar visu bateriju sver vien 450g.

84% no planšetes aizņem 10,4 collu skārienekrāns un tās iekšienē pukst 4x “Cortex-A73” 2.0GHz un 4x “Cortex-A53” 1.7GHz procesori.

Latvijā planšete tiek piedāvāta ar iebūvēto 128GB atmiņu, kā arī pietiekamām fotografēšanas un filmēšanas funkcijām, kuras īpaši pielāgotas mūslaiku sociālo tīklu satura radīšanas prasībām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Šeit gan jāpiebilst, ka “MatePad” ir “vidējā plaukta” produkts ar ļoti demokrātisku cenu (aptuveni līdz 400 eiro, ņemot vērā, ka magnētiskā klaviatūra ir iekļauta komplektācijā), turklāt planšetes jau izsenis netiek uzskatītas par labāko opciju foto, video nepieciešamībām, ja pie rokas ir viedtālrunis.

Jaudīga baterija, vēl jaudīgāks skanējums

Taču viena no klasiskām planšetu priekšrocībām ir baterijas jauda.

“MatePad” ir aprīkots ar 7,250mAh bateriju, kā rezultātā planšete spēj “standby” režīmā no uzlādes noturēties 28 dienas.

Viena uzlāde nodrošinās līdz pat 12 stundu ilgu, nepārtrauktu 1080h HD kvalitātes video skatīšanos. Pilnai uzlādei nepieciešamas vien aptuveni divarpus stundas.

“MatePad” arī atbalsta “Bluetooth 5.1”, kas ir ļoti feini. “Vecās skolas” austiņu lietošanai gan būs nepieciešams izmantot pāreju no 3.5mm uz USB Type-C.

Noteikti jāuzteic “MatePad” četru skaļruņu jauda, kuru konfigurējuši “Harman Kardon” speciālisti.

“Izspiest” vēl vairāk no planšetes izmēriem domātas skaņu sistēmas, visticamāk, būs grūti.

Šis parametrs “MatePad” padara par izcilu ierīci spēļu, seriālu, TV šovu, filmu un citu populārās kultūras labumu baudīšanai.

“Huawei MatePad” pratīs sastrādāties arī “Huawei M-Pencil”, klaviatūru un “Bluetooth” peli darba vai izklaižu vajadzībām.

“MatePad” arī patīkami pārsteidz dažādu – gan noderīgu, gan vienlaikus arī izklaidējošu – aplikāciju piedāvājumu.

Viena no tām, kas īpaši uzrunāja – “Jnotes”. Tā ir lietotne, kas ļauj planšeti izmantot rakstīšanai ar roku, turklāt planšetes “smadzenes” vēl piedomā, lai piekoptu un saglabātu uzrakstītajā lietotāja rokrakstu.

Ir pieejama arī “Touchnotes” lietotne, kas faktiski ir neierobežota papīra lapa, kas ļauj ātri un ērti izpausties tiem no mums, kuri ir radoši – vai tā būtu skice, jaunas idejas pierakstīšana vai kas cits.

“MatePad” arī piedāvā ērtu un ļoti funkcionālu video rediģēšanas lietotni “FilmoraGo”, kas būs ļoti parocīgs rīks tiem, kuri allaž aizņemti ar sociālo tīklu satura radīšanu.

Planšete ikvienam

Iespaidi par šo planšeti ir ļoti konkrēti – “Huawei” ir radījis vairumam cilvēku pieejamu, visnotaļ labi performējošu darba zirgu un izklaides spēkstaciju.

“Vairumam pieejamu” šeit ir atslēgas frāze, jo “MatePad” cena, skatot to kopā ar piedāvātajām funkcijām, varētu būt pietiekami saistoša, lai līdzšinējos planšetu nelietotājus padarītu par lietotājiem.

Ceļojumos šī ierīce būs neatsverama brīžos, kad nepieciešams ātri un ērti piekļūt informācijai, saturam, esot kustībā, sabiedriskajā transportā.

Studentam, kurš meklē savu vietu kādā darba dunoņas pārņemtā kafijas mājā, lai ātri atkārtotu vielu pirms lekcijām, šāda ierīce būs daudz piemērotāka, nekā somā ietūcīts, pasmagāks klēpjdators.

Vizuāli “MatePad” ir radīts kā patiesi elegants, minimālisma stilā ieturēts rīks, kas mūslaikos bez šaubām ir pluss.

Šīs planšetes lietošana un uzglabāšana ir ērta un nesagādās lieku ķēpu.

Kā zināms, “Huawei” “Android” ierīcēs jau labu laiku “Google Play” tiek aizstāts ar “App Gallery”, kas pa šiem gadiem ir ievērojami audzis kā lietotņu veikaliņš.

Līdz ar to tikt pie spēlēm, digitāliem rīkiem un cita veida aplikācijām iekš “MatePad” nav problemātiski.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Huawei.