Tūrisms
2022. gada 2. jūnijs, 06:30

“Labākajā līmenī tik drīz noteikti neatgriezīsimies.” Ko gaidāmā vasara sola tūrisma nozarei Latvijā?

Jauns.lv

Tūrisma nozare Latvijā pārvar ne tikai vīrusa izraisītās krīzes sekas, bet saskaras arī ar problēmām Ukrainas kara un cenu kāpuma dēļ. Ko gaidāmā vasara sola tūrisma nozarei Latvijā, to Jauns.lv skaidroja sarunā ar viesnīcas “Grand Hotel Kempinski Riga” ģenerāldirektoru Leonu Baumu un Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras Tūrisma pārvaldes vadītāju Ievu Lasmani.

“Lai teiktu, ka nozare atguvusies pirmskrīzes līmenī, jāpaiet vismaz visam šim gadam un droši vien arī nākamajam,” saka Ieva Lasmane.

Gada sākums bijis cerīgs, taču līdz ar karu Ukrainā situācija atkal pasliktinājusies, un tas ietekmējis arī vasaras pozitīvās prognozes. Visvairāk jūtama tieši grupu ceļotāju rezervāciju atcelšana. “Tagad situācija sāk stabilizēties, bet martā atcelto rezervāciju skaits bija satraucoši liels,” norāda Ieva Lasmane.

Arī prestižās viesnīcas “Grand Hotel Kempinski Riga” ģenerāldirektors Leons Baums atzīst, ka atjaunošanās pazīmes ir jūtamas. Viņš uz šo gadu kopumā raugās cerīgi, tomēr pirmskrīzes līmenis nav sasniegts un arī prognozes nav drošas.

Abi uzsver, ka viena no lielākajām problēmām patlaban ir darbaspēka trūkums, un tas ietekmē arī pakalpojumu kvalitāti kopumā. Savukārt par cenu kāpuma patieso ietekmi varēs spriest rudenī, kad atsāksies apkures sezona.