Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Būtiska PTAC informācija ražotājiem, tirgotājiem un pārdevējiem
foto: LETA
PTAC norāda, ka to izgatavošanas prasības noteiktas Latvijas valsts karoga likuma piemērošanas noteikumos.
Bizness un ekonomika

Būtiska PTAC informācija ražotājiem, tirgotājiem un pārdevējiem

Jauns.lv / LETA

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) izplatījis atgādinājumu ražotajiem, izplatītājiem un pārdevējiem par to, ka pircējam drīkst piedāvāt tikai normatīvo aktu prasībām atbilstošus Latvijas valsts karogus un karoga vimpeļus.

PTAC norāda, ka to izgatavošanas prasības noteiktas Latvijas valsts karoga likuma piemērošanas noteikumos.

Karoga izgatavošanā jāievēro konkrēti tehniskie raksturlielumi, piemēram, prasības karoga auduma īpašībām - auduma virsmas blīvumam un biezumam, auduma krāsojuma noturībai pret berzi un gaismu.

Karmīnsarkanajai auduma krāsai jāatbilst noteiktam krāsas kodam.

PTAC kopš 2019.gada veic no auduma izgatavoto Latvijas valsts karogu un karoga vimpeļu auduma īpašību un krāsu kodu atbilstības uzraudzību noteiktajām prasībām.

Gadījumos, kad radušās aizdomas par karoga neatbilstību noteikumu prasībām, tiek veikta arī auduma testēšana, lai prasībām neatbilstošie karogi vairs nenonāktu pie pircējiem.

Situācijās, kad karogs vai vimpelis acīmredzami neatbilst, piemēram, noteiktajām krāsām, vai to materiāls - noteiktajām īpašībām, vai arī nav ievērota sarkanbaltsarkano svītru attiecība 2:1:2 un karoga platuma un garuma attiecība 1:2, PTAC aicina pircējus par to vispirms informēt preces pārdevēju.

PTAC ir valsts pārvaldes iestāde Ekonomikas ministrijas pārraudzībā, kas īsteno patērētāju tiesību un interešu aizsardzību.