foto: unsplash.com
Ar sociālo iniciatīvu "Misija Nulle" cer mazināt nelaimes gadījumu skaitu darba vietās
Foto ilustratīva nozīme.
Bizness un ekonomika
2022. gada 26. aprīlis, 20:52

Ar sociālo iniciatīvu "Misija Nulle" cer mazināt nelaimes gadījumu skaitu darba vietās

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien tiks uzsākta nacionāla mēroga sociāla iniciatīva "Misija Nulle", kuras mērķis ir būtiski mazināt nelaimes gadījumu skaitu darba vietās, informēja iniciatīvas ierosinātāja, būvmateriālu ražotāja SIA "Schwenk Latvija" pārstāvji.

Iniciatīvas ietvaros darba devēji aicināti preventīvi ieviest pasākumus darbinieku veselības aizsardzībai un saglabāšanai.

"Misija Nulle" plānota kā platforma un ekspertu tīkls, kas sniedz palīdzību tās dalībniekiem ikdienas izaicinājumu risināšanā saistībā ar veselības un drošības jautājumiem darba vidē. Pievienoties iniciatīvai aicināts ikviens uzņēmums.

Iniciatīvas dalībniekiem būs jāparaksta apņemšanās ar mērķi ieviest un ievērot uzņēmējdarbības principus, kuru centrā ir cilvēks, tā veselība un drošība. Parakstot apņemšanos, dalībniekiem tiks piedāvātas iespējas iesaistīties ekspertu tīkla veidošanā.

Atzīmējot Pasaules veselības aizsardzības un darba drošības dienu, 28.aprīlī plkst.10 Mārupē tiks uzsākta iniciatīva "Misija Nulle", tās pirmajiem dalībniekiem, Latvijā nozīmīgiem darba devējiem, parakstot "Misijas Nulle" hartu. Tāpat pasākumā tiks diskutēts par iniciatīvas saturu, mērķi un nākamajiem soļiem iniciatīvas īstenošanā un veicināšanā.

Pasākumā piedalīsies labklājības ministrs Gatis Eglītis (K), uzņēmumu, sociālie partneru un valsts pārvaldes sektora pārstāvji.

Diskusijā piedalīsies Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Menģelsone, Valsts darba inspekcijas direktors Renārs Lūsis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietniece Gita Oškāja, "Schwenk Latvija" valdes locekle, Personāla un administrācijas direktore Linda Šedlere, AS "Latvenergo" ražošanas direktors Harijs Teteris, kā arī SIA ""Ventspils nafta" termināls" drošības inspektors Dagnis Garais.