foto: Igor Golovnov / Alamy/ Vida Press
Nosodot Krievijas agresiju Ukrainā, "Stolichnaya" degvīnu pārdēvē par "Stoli"
Degvīns “Stolichnaya".
Bizness un ekonomika
2022. gada 9. marts, 08:47

Nosodot Krievijas agresiju Ukrainā, "Stolichnaya" degvīnu pārdēvē par "Stoli"

Jauns.lv

Degvīna "Stolichnaya" ražotājs "Stoli Group" piektdien paziņoja, ka, reaģējot uz Krievijas īstenoto uzbrukumu Ukrainai, turpmāk šī zīmola degvīns tiks tirgots ar nosaukumu "Stoli".

Lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz uzņēmuma dibinātāja, krievu miljardiera Jurija Šeflera stingro nosodījumu Krievijas agresijai Ukrainā. Trīs šī lēmuma virzošie faktori ir dibinātāja dedzīgā nostāja pret Putina režīmu; "Stoli" darbinieku apņēmību rīkoties; un vēlme precīzi reprezentēt "Stoli" saknes Latvijā.

"Lai gan kopš 2000. gada esmu izraidīts no Krievijas, jo atrodos opozīcijā pret Putinu, es joprojām esmu lepns par zīmolu "Stolichnaya"," komentēja Jurijs Šeflers. "Šodien mēs esam pieņēmuši lēmumu pilnībā mainīt zīmolu, jo nosaukums vairs neatspoguļo mūsu organizāciju. Vairāk par visu es vēlos, lai "Stoli" pārstāv mieru Eiropā un solidaritāti ar Ukrainu."

Degvīns "Stolichnaya" iepriekš ticis pozicionēts kā Krievijas produkts, taču tas jau kopš 2000. gada tiek ražots Latvijā. Pagājušajā nedēļā uzņēmums ziņoja, ka izmantos tikai Slovākijā ražotus izejmateriālus, tādējādi pārtraucot iepirkt sastāvdaļas no Krievijas.

"Stoli Group" ir daļa no Luksemburgā bāzēta alkoholisko dzērienu ražotāju uzņēmuma "SPI Group". Jurijs Šeflers ir starptautiskā koncerna "Amber Beverage Group" īpašnieks. Tā galvenais birojs atrodas Luksemburgā, un tajā ietilpst arī Latvijas uzņēmums "Latvijas balzams".