foto: unsplash.com
Veikalu tīkls "Elvi" investēs pusmiljonu eiro saules paneļu uzstādīšanā
Attēls ilustratīvs.
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 15. februāris, 13:50

Veikalu tīkls "Elvi" investēs pusmiljonu eiro saules paneļu uzstādīšanā

Jauns.lv / LETA

Īstenojot ilgtspējīgas attīstības iniciatīvas un turpinot investīcijas energoefektīvos projektos, veikalu tīkls "Elvi" tuvāko mēnešu laikā investēs 500 000 eiro saules paneļu uzstādīšanā, informēja kompānijā.

Ar investīciju uzstādīs saules baterijas elektroenerģijas ražošanai lielākajos tīkla veikalos. Plānots, ka projekta pirmajā kārtā ar solārajām iekārtām tiks aprīkoti vismaz 10% no visiem tīkla veikaliem.

SIA "Elvi Latvija" Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine norāda, ka projektu par saules bateriju uzstādīšanu kompānija sāka pagājušā gada vidū, apzinot gan veikalu specifiku, gan šo iekārtu ražotāju iespējas, taču pēdējos mēnešos esošā energoefektivitātes krīze tikai apstiprina, ka šī iniciatīva ir nozīmīgs un iespējami ātri īstenojams projekts.

Patlaban sākts projekta otrais etaps - projektēšana un iecerēto risinājumu saskaņošanu ar atbildīgajām institūcijām. Tuvākajā laikā saules paneļi tiks uzstādīti uz tirdzniecības vietām Vidzemes reģionā un Kurzemē.

Līdztekus uzņēmumā atklāja, ka šogad veikalu tīkls "Elvi" ir plānojis ne vien pilnveidot tirdzniecības vietu saimniekošanas praksi, bet arī veikt būtiskas investīcijas loģistikas attīstībā, konditorejas un kulinārijas sortimenta pilnveidošanā, jaunu veikalu atvēršanas projektos un esošo veikalu rekonstrukcijā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Elvi Latvija" reģistrēta 2010. gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 2820 eiro. Kompānijas kapitālā 50% pieder Imantam Rendeniekam un pa 25% - SIA "Realto Capital" un SIA "Vita mārkets". "Elvi Latvija" ir mazumtirdzniecības zīmola "Elvi" īpašnieks un franšīzes devējs, bet paši veikali pieder citām kompānijām.

"Elvi Latvija" 2020. gadā strādāja ar 3,858 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,6% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 3,7 reizes un bija 233 060 eiro. 2021. gada rādītāji vēl nav publiskoti.