foto: unsplash.com
"Indexo" biržā plāno piesaistīt 5-6 miljonus eiro
Bizness un ekonomika
2022. gada 7. februāris, 12:52

"Indexo" biržā plāno piesaistīt 5-6 miljonus eiro

Jauns.lv / LETA

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" biržā plāno piesaistīt 5-6 miljonus eiro, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Detalizēta informācija par sākotnējā akciju piedāvājumā (IPO jeb Initial Public Offering) procesā piedāvāto akciju daudzumu, cenu un akciju sadales principiem tiks atspoguļota prospektā pirms IPO īstenošanas.

Paredzēts, ka uz piedāvājuma akcijām varēs parakstīsies gan "Indexo" esošie akcionāri, gan arī akcijas tiks piedāvātas plašākai sabiedrībai. Gadījumā, ja pieprasījums pēc IPO procesā pieejamajām akcijām pārsniegs piedāvājumu, IPO akciju sadalē prioritāte tiks piešķirta "Indexo" privātā pensiju fonda klientiem, norāda "Indexo" pārstāvji. 

Jau vēstīts, ka "Indexo" šogad otrā ceturkšņa beigās plāno īstenot IPO ar mērķi piesaistīt investīcijas bankas izveidei. Paredzēts, ka akcijas tiks kotētas "Nasdaq Rīga" oficiālajā sarakstā.

Pēc kompānijā vēstītā, šā gada laikā "Indexo" plāno iesniegt pieteikumu bankas licences saņemšanai. 

Lēmumu par licences kredītiestādes darbībai izsniegšanu pieņem Eiropas Centrālā banka, balstoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikumu. Atbilstoši regulējumam bankas minimālais sākotnējais kapitāls ir pieci miljoni eiro.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" tika izveidota 2017. gadā.

"Indexo" lielākais akcionārs ir SIA "DVH", kurai, pēc FKTK datiem, pieder līdzdalība robežās no 20% līdz 33%. Kompānijas "DVH" īpašnieki ir SIA "Perfect Match" (40,2%), kuras vienīgais īpašnieks ir Karmo, SIA "VSCAP" (32,61%), kuras vienīgais īpašnieks ir Valdis Siksnis, kā arī SIA "Dziela" (11,94%), kuras īpašnieki vienādās daļās ir Kristīne Mūrmane un Druvis Mūrmanis, kā arī SIA "Crosshill Capital" (9,92%), kuras īpašnieks ir Toms Kreicbergs, un SIA "IJ birojs" (4,1%), kuras vienīgais īpašnieks ir Jānis Buks.