foto: REUTERS/SCANPIX
Līdz gada beigām Latvijā un Lietuvā atvērs četrus jaunus "Burger King" restorānus
Ātrās ēdināšanas ķēde "Burger King".
Bizness un ekonomika
2021. gada 22. decembris, 10:58

Līdz gada beigām Latvijā un Lietuvā atvērs četrus jaunus "Burger King" restorānus

Jauns.lv / LETA

Globālās ātrās ēdināšanas ķēdes "Burger King" franšīzes īpašnieks "Tallink Grupp" līdz šā gada beigām plāno atvērt četrus jaunus "Burger King" restorānus Latvijā un Lietuvā, un vienu auto kasi jau esošajā restorānā Rīgā, pavēstīja "Tallink Grupp" pārstāvji.

Latvijā viens jauns "Burger King" restorāns tiks atvērts tirdzniecības centrā "Domina Shopping". Tas būs trešais "Burger King" restorāns Latvijā.

Savukārt auto kases būvdarbu pabeigšana un tās atvēršana plānota jau esošajā restorānā Vienības gatvē, Rīgā. Restorāns un auto kase Latvijā tiks atvērti decembra pēdējā nedēļā.

Lietuvā plānots atvērt trīs jaunus restorānus. Viens no tiem atradīsies Paņevežā, blakus tirdzniecības centram "Ryo", un tas būs pirmais brīvstāvošais "Burger King" restorāns ar auto kasi Baltijā. Pārējie divi restorāni tiks atvērti "Akropole" tirdzniecības centros Kauņā un Klaipēdā. "Ryo" un Kauņas restorāni tiks atvērti trešdien, savukārt Klaipēdas restorāna atvēršana sekos nākamnedēļ.

"Teikt, ka "Burger King" franšīzes ieviešana un izvēršana Covid-19 pandēmijas laikā ir bijis izaicinājums, būtu nepateikt teju neko, tāpēc esam ļoti gandarīti par iespēju atvērt šos četrus jaunos restorānus līdz šī gada beigām. Tas ir bijis īsts un pašaizliedzīgs komandas darbs, un es esmu pateicīga mūsu partneriem un piegādātājiem par atbalstu un veiksmīgu sadarbību restorānu tīkla paplašināšanā," komentē "Tallink Grupp" mazumtirdzniecības biznesa attīstības Baltijā vadītāja Katre Kevaska.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē Rīgā, tirdzniecības centrā "Akropole" tika atvērts pirmais "Burger King" restorāns Latvijā. Savukārt otrs "Burger King" restorāns Latvijā Rīgā, Vienības gatvē, tika atvērts šā gada janvārī.

Tāpat ziņots, ka 2019. gada rudenī "Tallink Grupp" ieguva franšīzes tiesības Baltijas valstīs globālajai ātrās ēdināšanas ķēdei "Burger King".

"Tallink Grupp" akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kurai pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.