foto: Jeļizaveta Iļjina
Piņķos top lielākā un modernākā futbola sporta bāze Baltijā
Bizness un ekonomika
2021. gada 26. oktobris, 13:42

Piņķos top lielākā un modernākā futbola sporta bāze Baltijā

Karlīna Timofejeva

SIA "Baltic Sport Group" Piņķos attīsta un veido lielāko un modernāko privāto futbola sporta bāzi Baltijā, kuras izveidē paredzēts ieguldīt 50 miljonus eiro. Bāze ar nosaukumu "Baltic Sport Village" būs ne tikai treniņu un spēļu vieta Latvijas gan jaunajiem, gan pieredzējušiem sportistiem, bet arī sacensību un treniņnometņu iespēja ārvalstu klubu dalībniekiem.

Kopumā objekts izvietots pērn iegādātā 15 hektārus lielā platībā blakus Jūrmalas golfa klubam. Pirmais sporta bāzes izveides etaps jau ir noslēdzies un tur jau izveidoti trīs pilna izmēra futbola laukumi, no kuriem viens ir apsildāms, lai varētu trenēties un spēlēt futbolu arī ziemā. Tapis arī īpašs laukums vārtsargu treniņiem, kā arī laukums pludmales futbolam, kur pat iespējams rīkot turnīrus, jo tas atbilst visiem normatīviem. Tāpat tur izvietots laukums vispārējiem treniņiem.

Iedvesmojoties no pašiem mūsdienīgākajiem futbola stadioniem pasaulē kā "Manchester City" un citiem, pludmales futbola laukumā paredzēts noturēt treniņus, lai sportisti labāk varētu attīstīt savas spējas.
Sporta bāzē paredzēts uzbūvēt tribīnes tūkstots skatītājiem, kas ļaus rīkot Latvijas virslīgas sacensības. Plānots uzstādīt 800 luksu apgaismojumu. "Minimālās prasības virslīgas sacensībām ir 350-400 luksu, bet mēs uzstādīsim divas reizes vairāk, lai viss būtu skaisti un lai mēs varētu vēl labāk baudīt sportistu sniegumu un piedāvāt kvalitatīvāku spēli," saka "Baltic Sport Group" ģenerāldirektors Daniels Petrovs.

Paredzēts izbūvēt treniņu centru ar kopēju platību pieci tūkstoši kvadrātmetru, kur būs telpas rehabilitācijai, sporta zāle, telpas ēdināšanai, dzīvojamās istabas. "Mēs gribam, lai pie mums tāpat kā pie vadošajiem futbola bāzēm viesi varētu dzīvot uz vietas ciemata ietvaros," skaidro Petrovs.

Tāpat paredzēts izbūvēt slēgto manēžu, kas būs tikpat liels kā Skonto stadiona manēža, tikai ar pašām jaunākajām tehnoloģijām un materiāliem. Plānos iezīmēta iecere uzbūvēt stadionu ar 4000 skatītāju sēdvietām.

Sporta bāzē arī būs izvietota viesnīca ar 70 numuriņiem. “Viesnīcas mērķis ir noturēt starptautiskas sacensības. Mēs veidojam šo centru, lai Latvija kļūtu pievilcīga pasaules līmeņa futbola klubiem. Mēs zinām, cik naudas pasaulē tiek tērēts, lai noturētu klubu sacensības. Klubi brauc uz tādām valstīm kā Polija, Kipra, Austrija, Turcija u.c.. Nolēmām šādu objektu uztaisīt Baltijā, jo līdz šim pie mums tāda nav bijis, lai klubi no Anglijas, Kipras, Krievijas utt. varētu atbraukt pie mums vasarā un rīkot šeit starpsezonas sacensības,” plānus atklāj ģenerāldirektors. Viesnīcā būs iespējams izvietot četras futbola komandas. Klubiem tiks piedāvāti trīs futbola laukumi treniņiem un pārējā infrastruktūra.

Sporta bāzē ierīkos arī parku, lai vecāki, kas atveduši bērnu uz treniņu, varētu pastaigāties, iedzert tēju vai kafiju un baudīt skaistu un pievilcīgu apkārtni. Tiks izbūvēta arī vērienīga divus hektārus liela auto stāvvieta ar vietām 800 mašīnām, lai varētu saņemt licenci plašu sacensību rīkošanai ar skatītāju klātbūtni.