Auto un tehnoloģijas
2021. gada 26. oktobris, 06:56

Auto ziņas: Toyota RAV 4 PHEV pret TIGUAN e Hybrid. Vērtē lauksaimnieks

Auto ziņas

Jauns.lv

Divi līderi. Divi lādējami hibrīdi. Toyota RAV 4 PHEV pret TIGUAN e Hybrid. Šoreiz par offroad runas nav, jo Tiguan e Hybrid ir pieejams tikai ar priekšpiedziņu. Tas netraucē nobraukt no asfalta, ko arī šodien darīsim.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Un darīsim to kopā ar vīru, kam zemes un meža ceļi nav sveši. Apvienības par ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku vidi vadītājs Valters Zelčs ikdienā pārvietojas ar kompaktu visurgājēju, tiesa, ar tradicionālu spēka pievadu. Iepazīšanos ar lādējamiem hibrīdiem viņš sāk ar jaudīgāko spēkratu - 306 ZS Toyota RAV4. 

"Pirmie iespaidi. Mašīna mīksta, vadās fantastiski," stāsta Valters Zelčs, "Apvienības par ilgtspējīgu lauksaimniecību un lauku vidi" vadītājs.

Toyota lieliski pratusi izlīdzsvarot pasmago automašīnu. Visu laiku jaudīgākais RAV4 turas pie šaurā ceļa kā pielīmēts. Valteram patīk arī greznais salons. Cita hibrīdam nemaz nav, jo tas pieejams tikai divās dārgākajās RAV4 komplektācijās. 

Bet kā Tiguan e-Hybrid brauc?

"Nu, Tiguan liekas jūtami cietāks. Jauda? Brīžiem prasījās jestrāku uzrāvienu."

Ar R Line komplektācijas 19 collu riepām - domāju gan! 1,5 litru turbomotors ar 150 ZS un 85 kW elektromotors kopā dod neslktu jaudu - 245 ZS. 

Ar tukšu bateriju tāpat kā ar tukšu vēderu nav nekāda aršana. No parasta sadzīve tīkla Volkswagen 9 kilovatstundu baterija būtu pilna 5 stundās, Toyotas 18 kvh krājumam vajadzētu visas septiņas. Un tā nav vienīgā atšķirība....