Auto un tehnoloģijas
2021. gada 23. septembris, 07:03

Auto ziņas: ko varēs redzēt izstādē Auto 2021

Auto ziņas

Jauns.lv

No 24. līdz 26. septembrim izstāžu centrā Ķīpsala notiek izstāde Auto 2021. Par spīti sarežģītajai situācijai ne vien ar Corona vīrusu, bet arī pusvadītāju deficītu un kavētām auto piegādēm, auto tirgotāji pārstāvēti labāk nekā pirms gada.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Šis ir labs brīdis, kad satikt lielākos dīlerus. Visi parādīsim daudz ko jaunu, tostarp jaunos elektroauto un plug in hibrīdus,” saka Edgars Šturcs, Moller Auto Lidosta tirdzniecības nodaļas vadītājs.

Elektromobiļi ir karsta tēma, turklāt tīri praktisku apsvērumu dēļ - tos var dabūt daudz ātrāk nekā iekšdedzes motoru analogus.

“Mēs plānojam izstādē būt ar Opel Mokka elektrisko versiju. Otrs kas sagatavots speciāli autoizstādes apmeklētājiem, ko paši pirmoreizi ieraudzīsim, atjauninātais Grandland, kas tiks atvests tieši uz izstādes laiku,” stāsta Normunds Piebalgs, Auto Blitz valdes loceklis.

Autoizstāde nav tikai plika izklaide. Tas ir arī izziņas un kontaktu uzņemšanas avots.Tātad - īsta Latvijas pirmizrāde! Jauno Grandland, tāpat kā citus jaunos modeļus gan nevarēsim iegādāties tūlīt pēc izstādes. Būs jāpaciešas.

“Lielākā daļa ražotāju uzskata, ka nākamais gads būs tikpat turbulents, Piegādes būs stabilākas, bet būs aprīkojums, kas tāpat pietrūks,” apgalvo Piebalgs.

“Es teiktu, ka tas nav nekas ārkārtējs. Potenciālajiem pircējiem vienkārši ir jāapzinās, ka jauno auto piegādes termiņi ir kļuvuši garāki,” piebalso Edgars Šturcs.

24. septembrī ieeja izstādē personām ar sadarbspējīgu sertifikātu. Sestdiena un svētdiena ieplānota kā ģimeņu dienas, taču lielajiem tik un tā jābūt kā saka "zaļiem".