Tūrisms
2021. gada 31. augusts, 11:49

Sarkanie mērkaķi un romantika – Cīruļu ģimene turpina apceļot Āfriku

Jauns.lv

Klajā nākusi raidījuma “Ceļot bez robežām” jaunākā sērija, kas ļauj ieskatīties Cīruļu ģimenes iespaidiem pilnajos ceļojumos pa Āfriku.

Cīruļi ir kaislīgi sportiska, veselīga dzīvesveida entuziasti. Ivars ir 2012. gada pasaules čempions spēka trīscīņā un vairāku pasaules rekordu īpašnieks, savukārt viņa sieva Lelde aizraujas ar fitnesu un pārzina veselīgu un sportisku uzturu.

Abi kopā ir izveidojuši sporta biedrību “GoldBarbell”, kas visā Latvijā organizē dažādus sporta festivālus gan bērniem, gan pieaugušajiem, viņiem ir arī sava privātā sporta bāze Dobelē, kur Cīruļi rīko treniņnometnes, tostarp arī profesionāliem sportistiem.

Cita starpā vērts arī piebilst, ka tieši Ivars Cīrulis Latvijā aizsāka aktīvu pasaulē virālā deju izaicinājuma “Jerusalema” popularizēšanu, kā rezultātā vairākās pašvaldības, Sākot ar Dobeli, metās lielā skaitā izdejot populāro deju, nofilmējot priekšnesumu videoklipus.

“Esam iepazinušies ar Marafiki saimnieku, un viņš mūs ir uzaicinājis ciemos uz savu jauno viesnīcu, kas ciemiņus sāks uzņemt jau šajā rudenī. Bet ar Leldi ievācamies salas romantiskākajā un plašākajā numuriņā un šī viesnīca ”The Pongwe Island Lodge” neatstās vienaldzīgus pat visvairāk pieredzējušos ceļotājus. Bet jau nākamajā dienā dodamies ciemos pie sarkanajiem mērkaķiem, kas dzīvo tikai Zanzibārā, tur iepazīstam latviešu pāri un kopā dodamies uz Mangrovu audzi, pie bruņurupučiem, peldēt alās, dejot Jerusalema un kopā baudām burvīgas vakariņas uz salas!” raksta Ivars Cīrulis.