foto: Pixabay.com
Ieteikumi pareizai sava auto pārdošanai
Auto un tehnoloģijas
2021. gada 20. augusts, 06:00

Ieteikumi pareizai sava auto pārdošanai

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Mainot automašīnas, vienmēr aktuāls ir jautājums, ko darīt ar iepriekšējo spēkratu. Bez opcijas to piedāvāt kā pirmo iemaksu auto dīlerim, pastāv iespēja to arī pārdot. Lai to paveiktu pēc iespējas īsākā laika periodā un ar minimālām izmaksām, piedāvājam vairākus ieteikumus, tostarp piedāvāt savu auto pārdot dīleriem kā BRC Autocentrs, kurš specializējas lietotu auto tirdzniecībā Rīgā.

Kā pareizi pārdot savu auto?

Iegādājoties jaunu auto, pēc iespējas ātrāk vēlēsies saprast, ko darīt ar veco automašīnu. Lietotas automašīnas visbiežāk cenšas pēc iespējas ātrāk pārdot kādam tālāk. Pārsvarā tiek ievietots sludinājums ar auto parametriem un cenu sociālajos tīklos kā Facebook vai pieejamākajā sludinājumu portālā SS.com. Kā visātrāk un pareizāk pārdot savu bijušo auto?

  • Veic tirgus analīzi. Lai to paveiktu, dodies uz kādu no auto tirgotājiem, atrodi tādu pašu modeli ar tādu pašu izlaiduma gadu, kuram arī ir līdzīgs nobraukums kā tavam spēkratam. Izpētot esošos piedāvājumus, varēsi saprast savas lietotas automašīnas stiprās un vājās puses, kā arī iespējamību ātrai realizācijai.
  • Sagatavo auto pārdošanai. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, aizved uz servisu un salabo visus defektus. Tāpat iztīri salonu. Lai arī tas ir tikai sīkums, tas tieši var ietekmēt tavas lietotas automašīnas pārdošanu. Ar netīru salonu klientus tikai atbaidīsi. Kārtīgi jāiztīra ne tikai salona iekšpuse, kuru būtu vēlams ne tikai izsūkt, bet arī izmazgāt, tāpat nevar aizmirst par ārpusi, lai tā būtu pēc iespējas tīrāka. Tikai pēc tam, kad veikti uzkopšanas darbus, vari domāt par fotogrāfijām un to izlikšanai publiskā apskatē.
  • Nofotografē auto kvalitatīvi. Bildēm labāk izvēlēties dabas fonu kā mežu vai lauku ceļu, vai arī var noderēt vienkrāsaina pamata vai sienas fons. Neiesakām fotografēt savu lietoto auto daudzstāvu māju rajonā, autostāvvietās un ar citiem auto fonā. Lietoto auto nofotografē no dažādiem rakursiem. Ja auto ir kādi defekti, labāk tos iemūžināt, lai potenciālie pircēji tos redz uzreiz, nevis vēlāk pie automašīnas apskates. Neaizmirsti par salona fotogrāfijām - pēc iespējas detalizētāk un vairāk.
  • Rūpīgi pārdomā sludinājuma tekstu. Savā lietota auto sludinājumā centies ietvert pēc iespējas vairāk informācijas, lai tādējādi nezvanītu un neinteresētos cilvēki, kuri tikai piezvana intereses dēļ, bet ne ar vēlmi auto iegādāties. Bez standarta informācijas kā izlaiduma gads, nobraukums, automašīnas marku, ātrumkārbu un motora lielumu, iesakām padomāt par papildus informācijas sniegšanu, par pamatu ņemot auto tirgotāju sludinājumos redzamo informācijas daudzumu.
  • Sagatavo pārdošanas līgumu. Ieteiktu nevis pārdot bez dokumentiem, bet gan noslēgt pārdošanas līgumu, kuru nepieciešams sagatavot pārdevējam. Tajā tiek ieverta visa informācija par pārdodamo auto, samaksas kārtību un citiem būtiskiem aspektiem, lai starp pusēm nebūtu domstarpības, taču, ja tādas rodas, tās varētu atrisināt Latvijas Republikas noteiktajā likumdošanas kārtībā. Līgumu parasti paraksti divas puses, taču, ja ir trīs puses (pārdevējs-pircējs-līzinga devējs), tad līgums būs jāsastāda trijos eksemplāros, vienu eksemplāru piešķirot katrai pusei.
  • Darījuma noslēgšana. Kā pēdejais solis ir noslēgt pārdošanas līgumu un saņemt kāroto naudas summu par savu lietoto automašīnu. To papildina došanās uz CSDD, auto pārrakstīšana, tehniskās apliecības nodošana otrai pusei un cita aprīkojuma nodošana, ja tāds eksistē - rezerves atslēgas, riepu komplekts, rezerves ritenis.
foto: Torsten Dettlaff. Pixabay.com

Kādas ir priekšrocības, ļaujot auto pārdot dīlerim?

Lietotas automašīnas iespējams ne tikai censties pārdot pašam, bet piedāvāt to izdarīt auto tirgotājiem. Tā, piemēram, lietoti auto tirgotājs BRC Autocentrs piedāvā opciju pārdot tavā vietā lietotas mašīnas. Kā galveno priekšrocību šādam solim var minēt ietaupīto laiku, enerģiju un auto pārdošanu īstajās rokās, kā arī drošību par korektiem norēķiniem un izvairīšanos no krāpnieciskiem darījumiem. Tev nevajadzēs uztraukties neparko, tādā veidā varēsi pēc iespējas ātrāk pārdot savu auto. Visu augstākminēto BRC Autocentrs izdarīs tavā vietā.

BRC Autocentrs piedāvā tavā vietā veikt ķīmisko un ārējo auto tīrīšanu, ievietot bezmaksas reklāmu, veikt bezmaksas auto novērtēšanu līzinga kompānijās. Tāpat uzņēmums ir gatavs palīdzēt piesaistīt visa veida finansējumu, ieskaitot operatīvo līzingu. BRC Autocentrs šajā pakalpojumā ietvēris automašīnas reģistrāciju CSDD, tehniskās skates iziešanu, pārdodamās auto bezmaksas uzglabāšanu BRC Autocentrs tirdzniecības vietās, kā arī nākamajam pircējam divu gadu garantiju. Samaksu par BRC Autocentrs pakalpojumiem būs jāveic tikai pēc automašīnas pārdošanas, kamēr sev pienākošos maksājumu par automašīnu saņemsi savā bankas norēķinu kontā.

foto: Taras Makerenko. Pixabay.com

Vai arī Tevi interesē pārdot savu auto, izmantojot šāda veida pakalpojumu? Ja atbilde uz šo jautājumu ir apstiprinoša un šobrīd domā par sava esošā auto pārdošanu, tad pareizā vieta, kam to uzticēt, ir BRC Autocentrs - uzņēmums, kurš ar lietotu automašīnu tirgošanu nodarbojas jau trešo gadu desmitu, kā arī ir oficiālais mobile.de partneris. Ienāc un pārdod savu auto jau tagad!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar BRC Autocentrs