Eksperti: šis nav brīdis, kad bija jāpaaugstina nodokļi
Bizness un ekonomika
2021. gada 3. augusts, 11:32

Eksperti: šis nav brīdis, kad bija jāpaaugstina nodokļi

Jauns.lv

Laikā, kad visu pasauli pārņēmusi pandēmija, kas tieši skar daudzus cilvēkus un dažādas uzņēmējdarbības sfēras, Latvijā ievieš jaunu nodokļu reformu un paaugstina nodokļus. Vai šis ir bijis īstais brīdis, kad ieviest jauno nodokļu reformu un ar kādām sekām nāksies saskarties uzņēmējiem, skaidro LTRK Viceprezidente, Finanšu un nodokļu jomas eksperte Lienīte Skaraine un Latvijas juristu apvienības Valdes priekšsēdētājs Rihards Bunka. Podkāsta ieraksts pieejams ikvienam interesentam Turības Biznesa inkubatora Facebook lapā.

„Šis nav brīdis, kad bija jāpaaugstina nodokļi, jo daudziem saimnieciskās darbības veicējiem pandēmija ir izdzīvošanas laiks, ar kura sekām vēl tikai nāksies saskarties. Kopumā, Latvijas uzņēmējdarbība ir ļoti maza. Iepriekšējo gadu dati norāda, ka Latvijā ir aptuveni 184 000 uzņēmumu, tai skaitā, saimnieciskās darbības veicēji, individuālie uzņēmumi un zemnieku saimniecības. Reālā situācija ir atšķirīga no tā, kā tā tiek projecēta ministrijās. Ir daudz cilvēku, kuru ikmēneša ienākumi ir no 300 – 500 eiro un teikt, ka vidējā alga valstī ir 1000 eiro – tā nav reālā situācija”, uzsver Lienīte Skaraine.
„Valstij ir sava ideja un ideoloģija. Latvijas pamatlikumā, Satversmē, precīzi ir noformulēts, ka Latvijas valsts eksistēšanas mērķis ir latviešu tautas un valodas turpināšana cauri laikiem un gadsimtiem. Tas ir vispārīgs apzīmējs, bet, ja palūkosimies, vai šī brīža valsts darbība ir vērsta uz šo mērķi, juristi uzskata, ka nē”, skaidro Rihards Bunka.


Podkāsts “Eksperts tuvplānā” radīts, lai sniegtu atbalstu mazajiem un vidējiem uzņēmējiem, kā arī palīdzētu ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem pielāgoties pandēmijas radītajiem apstākļiem. Tā piektajā epizodē iespējams noskaidrot, ar kādiem paņēmieniem un darbībām uzsākt savu biznesu, un kas jāņem vērā, veidojot sava uzņēmuma darbības efektivitātes stratēģiju.

Cikla “Eksperts tuvplānā” ietvaros iespējams saņemt sertificētu personības izaugsmes treneru, biznesa kouču, dažādu nozaru lielāko uzņēmumu vadītāju, mārketinga ekspertu, nevalstisko organizāciju vadītāju un personāla atlases speciālistu padomus un ieteikumus, kā organizēt savu un komandas darbu pandēmijas apstākļos. Podkāstu ciklu organizē Turības Mentoru asociācija, kas apvieno virkni pieredzējušus uzņēmējus un dažādu nozaru ekspertus, kuri gatavi dalīties pieredzē, sadarbībā ar biznesa inkubatoru.