foto: EPA/Scanpix
Baltijas uzņēmēji izveidojuši sadarbības tīklu Beniluksa valstīs
Ciemats Nīderlandē.
Bizness un ekonomika
2021. gada 17. jūlijs, 22:28

Baltijas uzņēmēji izveidojuši sadarbības tīklu Beniluksa valstīs

Jauns.lv / LETA

Uzņēmēji no Baltijas valstīm, kuri strādā Beniluksa valstīs - Beļģijā, Nīderlandē un Luksemburgā, ir izveidojuši biznesa tīklu, lai veicinātu sadarbību, informēja "Benilux Baltics in Business" līdzdibinātājs Jurga Baltrams.

Viņš norādīja, ka lietuvieši, latvieši un igauņi, kuri dzīvo un strādā Beniluksā, tiek aicināti rīkoties, lai pastiprinātu sakarus starp Baltijas un Beniluksa valstu speciālistiem un uzņēmējiem.

Lietuvas vēstnieks Nīderlandē Vidmants Purlis norādījis, ka šī biznesa tīkla izveide no Lietuvas un citām Baltijas valstīm Beniluksa reģionā ir ļoti svarīgs solis. Viņš cer, ka tas veicinās ekonomisko apmaiņu starp abiem reģioniem, kā arī veicinās tirdzniecību un ieguldījumus.

Pēc viņa domām, šī organizācija arī vairos izpratni par Lietuvu un tās uzņēmējdarbības vidi Beniluksā. Lietuvas vēstniecība šo iniciatīvu vērtē atzinīgi un atbalsta. "Ceru, ka šī platforma būs spēcīgs vēstniecības partneris ekonomiskās diplomātijas projektu īstenošanā", sacīja Purlis.

Baltrams norādīja, ka vairāki uzņēmumi no Baltijas valstīm, kas ir partneri vai dibina savus uzņēmumus Beniluksa valstīs, uzskata to par "pasaules vārtiem". Viņaprāt, Baltijas valstu profesionāļiem, kas dzīvo un strādā Beniluksa valstīs, ir prātīgi savstarpēji savienot divus salīdzinoši līdzīgus reģionus - Baltiju un Beniluksu.

"Benilux Baltics in Business" līdzdibinātājs piebilda, ka šis tīkls jeb platforma ir vieta, kur mācīties un saņemt padomus no nozares ekspertiem. Baltrams cer, ka platforma kļūs par "vārtiem" un lielisku informācijas avotu jaunpienācējiem.

Speciālisti no Baltijas un Beniluksa valstīm, uzņēmumu vadītāji, eksperti no Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta (EP) 18.septembrī pulcēsies Beniluksa Baltijas pirmajā ikgadējā konferencē Amsterdamā, "Infinity" ēkā. Konferencē tiks apspriests jauns skatījums uz "vecajiem vadības jautājumiem".

Tīkla iniciatori aicina profesionāļus, studentus, uzņēmējus un uzņēmumus uz tikšanos savā pirmajā ikgadējā konferencē, kur galvenā uzmanība tiks pievērsta vadības uzdevumiem pēcpandēmijas uzņēmējdarbības vidē.

"Līderība, korporatīvā atbildība, vadības ētika, biznesa vērtības uzsver cilvēka centrēto paradigmu mūsdienu sarežģītajā pasaulē. Viens no galvenajiem pārvaldības jautājumiem ir ietekme uz cilvēkiem. Vadības pārvērtēšana ļauj mums pārskatīt tās izcelsmi, apšaubīt jaunākās tendences, palīdzēt vadītājiem izprast un stāties pretī 21. gadsimta pieaugošajām problēmām un pārrāvumiem," pauda Baltrams.

"Benilux Baltics in Business" ir bezpeļņas organizācija, kuras mērķis ir apvienot Baltijas valstu speciālistus un uzņēmējus Beniluksa valstīs un veicināt biznesa saites starp reģioniem. Baltrams informēja, ka tā piedāvā zināšanu centru, nodrošinot talantu pieejamību un pieņemšanu darbā, kā arī komercmisiju atbalstu.