Bizness un ekonomika
2021. gada 2. jūlijs, 16:38

Grāmatvežu asociācijas pārstāve par nodokļu reformu: jāprasa nevis Reira, bet Kariņa demisija

TV24

Saistībā ar sabiedrībā nosodīto nodokļu reformu, kas stājās spēkā 1. jūlijā, būtu jāprasa nevis finanšu ministra Jāņa Reira, bet gan Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa demisija, RīgaTV 24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu” norādīja Latvijas Grāmatvežu asociācijas pārstāve Lienīte Caune.    

"Kāpēc Reira demisiju? Šeit ir jāprasa premjera demisija! Reirs viens pats nepieņem šādus lēmumus. Mēs Saeimā redzējām – opozīcijas partijas mēģināja vest pie prāta visus deputātus. Bija iespēja izlabot šo kļūdu un pateikt, ka mēs apzināmies, ka tajā brīdī pieņēmām nepareizu lēmumu, bet koalīcija nodemonstrēja pilnīgu ignoranci šajā jautājumā. Uztaisīt vienu par grēkāzi, es nepiekritīšu. Šeit atbildība jāuzņemas visai koalīcijai, tiem vārdiem, uzvārdiem, kuri balsoja par šīs reformas neatlikšanu," norāda Caune.

No 1. jūlija tika ieviests minimālais valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) objekts 1500 eiro ceturksnī. Izmaiņas paredz, ka ceturksnī par darba ņēmēju jābūt nomaksātām VSAOI vismaz 511,35 eiro apmērā.

Izmaiņas arī paredz, ka pašnodarbinātie maksās 10% pensiju apdrošināšanai līdzšinējo 5% vietā, bet ne mazāk kā no 1500 eiro ceturksnī.