Auto un tehnoloģijas
2021. gada 18. jūnijs, 07:12

Auto ziņas: lukturu pulēšana ir tāpat kā aiziet pie acu ārsta

Auto ziņas

Jauns.lv

Automašīnu starmešu gaisma ir ārkārtīgi svarīga redzamībai un drošībai. Diemžēl priekšējie lukturi ir stipri pakļauti ārējo apstākļu iedarbībai, tāpēc to stikli kļūst nespodri.

Jurijs Šestakovs, AS WESS pēcpārdošanas nodaļas vadītājs: "kā jau zināms, ražotāji izgatavo no plastika, kas nav izturīgs pret apstākļiem mūsu reģionā. Polikarbonāta aizsargstikli mūsu apstākļos bieži noveco straujāk par pašu automobili. "

Ja nespodru krāsu vēl varam pieciest, tad ko iesākt ar blāviem lukturiem? Jaudīgāka spuldzīte diez vai būs īstais risinājums. Viens no piedāvājumiem ir lukturu virsmas atjaunošana. Tas ir tieši izstrādāts mašīnām ar nobraukumu. Jauni lukturi ir dārgi un daudzi to nevar  atļauties, tādēļ ir iespēja samaksāt nelielu naudu un droši ekspluatēt tālāk. Īpaši apmācīti darbinieki apstrādā lukturus ar speciāliem pulieriem un aizsargsastāviem, tā novēršot divas problēmas reizē - sliktu redzamību un aizrādījumus tehniskajā apskatē.

Ingrīda Ansone, Toyota auto īpašniece: "es jums teikšu, veca mašīna. Tas ir kā vecam cilvēkam. Redze ar laiku paliek sliktāka. Lukturu pulēšana ir tāpat kā aiziet pie acu ārsta, tāpat man vajadzēja atnākt, lai manus lukturus pārbauda. Tagad nopulēs, un es redzēšu ļoti labi, ne tikai ar lukturiem, bet arī ar acīm."

Ilona Terane, Toyota auto īpašniece: "ir labs teiciens - skopais maksā dubultā. Lai nevajadzētu maksāt dubultā, es izvēlos labu servisu, un zinu, ka vienmēr viss būs kārtībā."