foto: imago images / Xinhua
FOTO: nirēju un pludmales smilšu deldētāju ceļojuma sapnis - nogremdētā pasažieru lidmašīna Sarkanajā jūrā
Lidmašīnas gremdēšanas process 2019. gadā.
Bizness un ekonomika
2021. gada 18. maijs, 14:04

FOTO: nirēju un pludmales smilšu deldētāju ceļojuma sapnis - nogremdētā pasažieru lidmašīna Sarkanajā jūrā

Jauns.lv

Viens no niršanas entuziastu un pludmales atpūtas cienītāju sapņu galamērķiem ir Sarkanās jūras piekraste Jordānijas dienvidu pilsētā Akabā, kur pirms dažiem gadiem tika nogremdēta nolietota pasažieru lidmašīna.

"Lockheed L-1011 Tristar" lidmašīnu Akabas līcī nogremdēja pilsētas Speciālās Ekonomiskās zonas pārvalde, lai sekmētu jūras iemītnieku daudzveidību. Varētu šķist savādi, bet pamatojums ir šāds - ar lidmašīnas palīdzību tika iecerēts novirzīt cilvēku uzmanību no līča koraļļu rifiem, lai dotu tiem atelpu un veicinātu atjaunošanos.

Nogremdētā pasažieru lidmašīna Sarkanajā jūrā Jordānijas krastos

gallery icon

Tagad arī pašu lidmašīnu, kas patiesi ir kļuvusi par ļoti iecienītu nirēju un snorkelētāju apskates objektu, apdzīvo koraļļi, zivis un citi jūras iemītnieki.

Lidmašīna atrodas militārās tehnikas aprīkojuma zemūdens muzejā, kur var apskatīt arī tanku, mediķu mašīnu, militāro pacēlāju, helikopteri, pretgaisa aizsardzības sistēmu un citus līdzekļus.

Tāpat atbildīgo amatpersonu mērķos ietilpa dažādot muzeja piedāvājumu, lai palielinātu dienu skaitu, ko viens tūrists uzkavējas Akabā.