Auto un tehnoloģijas
2021. gada 17. maijs, 13:34

Auto ziņas: jaunais Subaru Outback ieradies Latvijā

Auto ziņas

Jauns.lv

Visiem zināmā situācija neļauj rīkot jaunu auto prezentācijas autosalonos. Bet, ai, kā vajadzētu! Jauns Subaru Outback taču neiznāk katru dienu!

Šāda laime gadās vien vidēji sešos gados. Šodien Autoziņas viesojās Subaru dīlera Ad Rem Auto autosalonā, kur apskatīsim nevis vienu, bet uzreiz veselus trīs dažādus sestās paaudzes Subaru Outback.

Uzreiz redzams, ka Subaru apņēmies paplašināt Outback pircēju loku, vairāk piesaistot aktīvās atpūtas cienītājus. Jaunais Outback ražots uz pavisam jaunas platformas, tāpēc ir lielāks un augstāks. Automašīnas klīrenss paaugstināts līdz 21,3 cm, izturīgāka šasija un paplašinātas EyeSight aktīvās drošības sistēmas funkcijas. Jauno multimēdiju ekrānu uzreiz pamana ikviens, kas nokļūst pie jaunā Outback stūres. Vertikālais, skārienjutīgais ekrāns aizņem visu viduskonsoli. Lai gan uz ekrānu pārcelta arī klimata sistēmas vadība, Subaru saglabājis atsevišķus tiešās piekļuves taustiņus - kaut arī nu jau zīmētus. Iepriekšējo Outback īpašniekiem jaunais modelis šķitīs pazīstams, tomēr te ir daudz kā jauna.

Automašīna kluvusi klusāka, mīkstāka it īpaši braucot pa grants ceļu vai meža takām.

Tehniski Subaru Outback gan nav sevišķi mainījies. Tam ir pastāvīga visu riteņu piedziņa ar pamatīgām augsta profila riepām, 2,5 litru atmosfēriskais bokserdzinējs un variators. Lai gan dzinēja jauda ir par pāris zirgspēkiem zemāka, griezes moments ir pieaudzis, tāpēc paātrinājums saglabājies iepriekšējā modeļa līmenī.